Kartepe

Ulaşım

İstanbul Kartepe arası yaklaşık 130 km dir. İstanbuldan Kartepeye ulaşmak için, TEM otoyolundan giderken İzmit Doğu çıkışından itibaren Kartepe tabelalarını takip edebilirsiniz. İstanbuldan İzmit Doğu TEM çıkışı yaklaşık 100 km dir.

Kartepe

Kartepe kışları kayak merkezi olarak kullanılan bir bölge. Denizden yüksekliği yaklaşık 1300m. Kartepe'ye kaymaya gidiyorsanız ve malzemeleriniz yok ise, yukarıya çıkmadan önce Maşukiye'den malzeme kiralamanızı öneririm. Ortalama kiralama fiyatları şu şekilde;

Kayak Takımı (Kayak ve Ayakkabı) : 30 TL
Elbise Takımı (Alt ve Üst 10 TL den) : 20 TL 
Eldiven : 20-30 TL (Kiralanmıyor, satın almanız gerekli)
Kızak : 10 TL
Sınırsız Teleferik Kullanımı : 80 TL (Sınırsız almazsanız tek seferlik teleferik ücreti 15-25 TL arasında değişiyor)

Bu fiyatlar ortalama fiyatlardır. Bunların haricinde Kartepe'ye giriş için arabanız için 5 TL veriyorsunuz. Ayrıca eğer kızak kiralayıp gittiyseniz, kızak pistini kullanabilmeniz için kızak başına 10 TL alıyorlar. Kartepe'de sadece bir adet kızak pisti bulunuyor. Çok kalabalık olduğundan kızak kaymak keyifli olmuyor. Ayrıca herhangi bir güvenlik önlemi bulunmuyor. Özellikle çocuklar için tehlikeli. Maşukiye'de plastik kızaklar kiralarken, Kartepe'de demirden yapılma kızaklar kiralıyorlar. Kartepe'de kızakları saati 20 TL'den kiralıyorlar.

Yemek için pek alternatifiniz yok. Sucuk ekmek, tantuni veya hamburger vb yemeniz gerekiyor. Sucuk ekmek yanında ayran ile 10-12 TL'den satılıyor ve yapım koulları hiç hijyenik değil. Yemeğinizi yanınızda götürmenizi öneririm.