Kartepe

Kartepe

İstanbul Kartepe arası yaklaşık 130 km dir. İstanbuldan Kartepeye ulaşmak için, TEM otoyolundan giderken İzmit Doğu çıkışından itibaren Kartepe tabelalarını takip edebilirsiniz. İstanbuldan İzmit Doğu TEM çıkışı yaklaşık 100 km dir. Kartepe kışları kayak merkezi olarak kullanılan bir bölge. Denizden yüksekliği yaklaşık 1300m. Kartepe'ye kaymaya gidiyorsanız ve malzemeleriniz yok ise, yukarıya çıkmadan önce Maşukiye'den malzeme kiralamanızı öneririm.

İzmit Çenesuyu - Umuttepe Bisiklet

İzmit Çenesuyu - Umuttepe Bisiklet

Bu rota, İzmit Çenesuyu Shell istasyonundan başlayıp, tekrar bu noktada biten 40 km lik bir rota. Rotanın yarısı çıkış, yarısı inişten oluşuyor. İniş tarafı tamamen asfalt ve dik inişler var.Tepe noktası denizden yaklaşık  500m yükseklikte ve Kocaeli Üniversite Hastanesinin bulunduğu bölge.

Karaaslan Kamping - Veysel Amca'nın Yeri - Aytepe

Karaaslan Kamping - Veysel Amca'nın Yeri - Aytepe

Belirgin bir patika üzerinde yürüyeceğiniz, orman içinden geçen 4 saatlik rahat bir rota. Yaklaşık 8 km'lik bir rotadır. Rotanın başlangıç yeri Karaaslan Kamping'dir. Tesisin içindeki dere üzerinde yer alan köprüden derenin karşısna geçilir. Dere kenarından 200 metre kadar yürüdükten sonra sağa dönülür ve toprak araba yola ulaşılır. Buradan sola devam etmek gerekiyor. Parkurun bitim noktası tabelasını bu köşede göreceksiniz.

Karaaslan Kamping Tesisleri

Karaaslan Kamping Tesisleri

Yuvacık Bölgesindeki birçok rotaya kolaylıkla ulaşabileceğiniz, güvenli bir özel kamp alanı.Mekan, çoğunlukla bungalovlarda konaklayan yada dere kenarında yemek yemek için gelen müşterilerle dolu. Piknik yapmak isteyenlere masa kiralanıyor.  Piknik alanı içerisinde çadır kurulmasına izin veriyorlar.

Veysel Amca'nın Yeri - Menekşe Yaylası

Veysel Amca'nın Yeri - Menekşe Yaylası

Orman içinde ilerleyen bir patika yol sizi önce Karpuz Deresine sonra da Menekşe Yaylasına ulaştıracak. Kaybolma riski olmayan, oldukça güvenli ve keyifli bir rota. Yürüyüş Soğukdere'den (Veysel Amca'nın Yeri), Menekşe Yaylası'na yaklaşık 3-4 saat sürer. Yol boyunca çıkarken 1-2 pınar bulunuyor. Fakat yaz aylarında kuruma ihtimaline karşı siz yanınınzda yeterli derecede su bulundurun. Menekşe Yaylasına kadar, Karpuz Deresi hariç başka bir su kaynağına rastlamıyorsunuz.