Karaaslan Kamping - Veysel Amca'nın Yeri - Aytepe

Ulaşım
İstanbul'dan geliş yönünde TEM Otoyolu’nun İzmit Batı çıkışından ayrılıp İzmit içine girdikten sonra Yalova Bursa yoluna dönmeniz gerekiyor. Bu yol üzerinde Yuvacık tabelasını göreceksiniz. Yuvacık'a ulaştığınızda da Karaaslan Kamping ve diğer alabalık tesislerinin tabelaları sizi Yuvacık Barajı’nın sağ kenarına ulaştıracaktır. Bu yolun sonuna doğru sağda Mahir Karaaslan Alabalık Tesisi’ni göreceksiniz. Burayı geçtikten sonra bir rampa başlıyor. Sol tarafta Tepecik ve diğer köylerin tabelalarını göreceksiniz. Karaasalan Kamping için sağdan devam etmeniz gerekiyor. Rampanın çıkışında yer alan ikinci tesis.

Rota
Yaklaşık 8 km'lik bir rotadır. Rotanın başlangıç yeri Karaaslan Kamping'dir. Tesisin içindeki dere üzerinde yer alan köprüden derenin karşısına geçilir. Dere kenarından 200 m kadar yürüdükten sonra sağa dönülür ve toprak araba yola ulaşılır. Buradan sola devam etmek gerekiyor. Parkurun bitim noktası tabelasını bu köşede göreceksiniz. Tabelanın üzerinde ‘Aytepe, Soğukdere, Sıcakdere, Değirmenözü Parkur Bitim Noktası’ yazıyor. Toprak yolda ilerlediğinizde sol tarafta birkaç tesis bulunuyor. Parkur üzerindeki son tesis Kenan'ın Yeri. Dere kenarında yer alan bu tesiste çay içebilirsiniz.

Parkurun İlk 1-2 km'si hafif eğimli bir çıkıştan oluşuyor. Çıkış sırasında sağda vadi manzarasını izleyebilirsiniz. Vadinin ortasında yer alan ev mutlaka dikkatinizi çekecektir. Çakıl bir araba yoluna çıktıktan sonra hiçbir yere sapmadan yukarı doğru devam edin. Biraz sonra çıkış bitecek ve yolun bundan sonraki bölümü genel olarak düz bir seyir izleyecektir. Bahçesinde arı kovanları olan bir ev, parkurda göreceğiniz son yapı. Buradan sonra karşınıza küçük bir şelale çıkacak. Şelaleden sonra vadiyi sağınızda bırakarak yolu takip ettiğinizde Veysel Amca'nın yerine ulaşırsınız.

Burada bir dinlenme molası vererek, sıcak veya soğuk bir şeyler içip, derenin keyfini çıkarabilirsiniz. Rotanın son bölümünde bu noktadan itibaren 1 km’lik eğimli bir araba yolu çıkışı ile Aytepe'ye ulaşılır. Orman içinde yer alan bu yol virajlı ve yorucu bir çıkıştır. Özellikle yağmur yağdığında yol çamurlanıyor. Bu yüzden tozluk kullanmanızı tavsiye ederiz. Aytepe'ye 900 m yükseklikte yer alan güzel ve açık manzaralı düz bir yayladır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler
Yol üzerindeki kayalık bölgelerden çok fazla ses çıkarmadan hızlıca geçin. Taşların yuvarlandığını siz de fark edeceksiniz. Bu bölgede yabani hayvanlar bulunuyor. Özellikle dereye su içmek ya da avlanmak için ormandan inen ayılar sizin yürüyeceğiniz yoldan geçebilirler. Ancak merak etmeyin, onlar sizi görünce kaçıyorlar.