Boğazcık - Üçağız - Kaleköy - Simena

Boğazcık - Simena yaklaşık 16km lik keyifli bir rota. Kaş - Boğazcık arasındaki rotadan daha kolay bir yol olmasına rağmen, dün dizlerimi incittiğim için biraz daha zorlanarak yine 9,5 saatte rotayı tamamladık. Yol üstünde keyifle vakit geçirebileceğiniz bir de işletme bulunuyor. Purple House.

Sabah Apollonia Lodge Pansiyonda kahvaltımızı yaptıktan sonra 8:30 gibi yola koyulduk. Bir gün önceden dizlerimi incittiğim için bugün batonlarıma daha fazla asılacağım. Pansiyondan aşağı köyün merkezine geldiğinizde sola doğru Likya tabelasından giriyorsunuz. Burada Üçağız 16km olarak görülüyor. Önce traktör yolundan kısa bir çıkış yapıyorsunuz ve hemen ileride düz devam eden yola değil sola doğru işareti takip ederek ilerliyorsunuz. Biraz ileride sağınızda dikenli tel örgünün olduğu bir yere ulaşacaksınız. Burada sola ormana giren işaretler görmemize rağmen traktör yolundan ayrılmayarak ileri devam ettik ve ileride işaretleri tekrar gördük. Yani yol boyunca sağınızda çit olacak şekilde devam edin. Bu yol yeni açılmış olabilir ve bu yüzden de işaretli taşlar yerinden oynamış olabilir. Siz düz devam edin. Devam ettiğinizde önünüze ana yol çıkıyor. Anayol üstünde işaretleri tekrar göreceksiniz.

Anayola çıkınca sağa doğru anayoldan devam edin. Yol sola doğru kıvrıldığı zaman solda ve sağda kalıntılar göreceksiniz. Burada sağdan içeri giren işaretlerden devam edin. Bu yol, biraz ilerleyince artık yavaş yavaş iniş yaparak sizi Purple House'a kadar götürecek. Yolda bir sarnıçla karşılaşacaksınız. Burada bir kayanın üstünde Purple House 5km yazısını da göreceksiniz. Bu yol da klasik kaya parçalarından oluşan Likya yolu.

Yaklaşık 2,5 km sonra yine Purple House 2km yazısını göreceksiniz ve buradan biraz sonra da bazı kalıntıların önünden geçeceksiniz. Bu kalıntılardan biraz sonra da bir Lahit ile karşılaşacaksınız. Buradan aşağıdaki koy da görünmeye başlıyor. Bu harabelerin içerisinden aşağıya sert bir inişle Purple House'a varıyorsunuz.

Burada keyifli bir mola verebilirsiniz. Buradan çıkınca önce düz bir yol size eşlik edecek. Bu yoldan ilerlediğinizde sahile yaklaşırken Yörük Ramazan'ın yeri yazılarını göreceksiniz. Normalde yol bu işletmeden geçmiyor. Fakat işaretler değiştirilerek işletme üzerinden geçilmesi sağlanmış. Biz ilerlerken çok dikkat ettik ve sahile yaklaştığımızda solda ileride bir işaret görerek işletmeye gitmeden yola devam ettik. Eğer gözden kaçırmazsanız siz de böyle yapabilirsiniz. Gözden kaçırırsanız da en fazla Yörük Ramazan'ın yerini görmüş olursunuz.

Buradan biraz sonra hafif bir rampa karşınıza çıkacak. Rampa dik değil ama taşlıklı yol ile beraber insanı yoran bir patika. Çıkış bittikten sonra da uzun düz bir yol sizi bekliyor olacak. Biraz ilerleyince karşınıza büyük bir su kuyusu çıkacak. Bu düzlük yol uzun süre size eşlik edecek. Kimi zaman açıklık alandan kimi zaman da makilerin içinden. Yol karşı tarafta Üçağız'ı (Kaleüçağız) görene kadar böyle devam edecek. Üçağız'ı görünce artık inişe başlıyorsunuz. Bu yol kimi zaman düz kimi zaman direk iniş olacak şekilde siz deniz seviyesine kadar indirecek.

Buradan sonra yol sizi kıyı boyunca götürecek. Yol kıyı boyu gidiyor ama bol kayalıklı ve bitki örtüsü ile kaplı olduğundan yürümesi yorucu bir yol. Bu yorucu yol kıyıdan ayrılacağınız noktaya kadar devam ediyor. Devam ettiğinizde artık Üçağız'a varıyorsunuz. Köye ilk giriş noktanız bir evin bahçesi. Bu evin bahçesine geldiğinizde sağa iskeleye doğru ilerleyin. İskeleden biraz ilerleyince de Likya tabelasını göreceksiniz. 

Kaleüçağız, aynı zamanda Kaş tekne turlarının durak noktalarından biri. Burada bir sürü restoran ve bir küçük market bulacaksınız. Biz bu akşam Mehtap Pansiyonda kalacağımız için Simena bölgesine devam edeceğiz. Buradan Simena kalesi yaklaşık 2,5 km. Direk asfalt yol üzerinden ilerliyorsunuz. Önce bir tepeyi aşıyorsunuz ve tepenin arkasında bir tershanenin içinden geçerek devam ediyorsunuz. Tershaneyi tamamen geçince ileride Likya tabelasını göreceksiniz. Normalde buradaki mezarlıktan sola doğru dönerek ilerlenecek ama biz bu akiam burada konaklayacağız. o yüzden sağdan taşlıklı yol ile tepedeki kaleye çıkıyoruz. Kalenin içinden düz devam ederek en sondaki Mehtap Pansiyona kadar ilerliyoruz.  Pansiyonlara ulaşmak için kalenin içinden geçmek çok keyifli.

Siz de burada konaklayacaksanız Mehtap Pansiyon'u öneririm. Burası aynı zamanda Apollonia Lodge Pansiyon'un da sahibi. Saffet Bey'in telefonu : (535) 592 1236

Buranın manzarasına bayılacaksınız.