Değirmendere Kanyonu

Değirmendere Kanyonu gidiş-dönüş toplamda yaklaşık 8 km lik bir rota. Rotanın en güzel tarafı sonunda sizi bekleyen doğal havuz niteliğindeki gölet. 4km lik bir yürüyüşten sonra sıcaktan bunaldığınızda bu gölete girmek gerçekten çok keyifli geliyor.

Rotanın başlangıç noktası şehrin sınırında. Şehir küçük olduğu için kolayca ulaşılabilir. Merkezden 15 dakikalık yürümeyle varılabiliyor. Başlangıç noktası için Saburhane bölgesinin sonuna gitmelisiniz. Rotaya başlangıcı için herhangi bir yerde tabela olmadığından, Saburhane bölgesine geldikten sonra şelaleye gitmek istediğinizi söyleyerek yardım alabilirsiniz.

Rotanın sonunda şelale var ama epey kurumuş bir şelale aslında. Haziran ayından sonra kanyon boyunca suyun aktığını göremiyorsunuz. Ancak son noktaya geldiğinizde oluşmuş göleti ve akan suyu görebilirsiniz. Başlangıç noktasında Değirmendere Kanyonu tabelası var. Buraya ulaştıktan sonra patikayı takip etmeniz yeterli olacak.

Seri bir yürüyüşle bir saatte şelalenin bulunduğu noktaya ulaşabilirsiniz. Yolu yarılamadan karşınıza bir de yıkık kilise çıkıyor. Yol boyunca bol bol zakkumla karşılaşıyorsunuz. Özellikle kurumuş dere yatağı zakkumlarla bezenmiş durumda. Siz dere yatağından gitmediğiniz için sıkıntı yok. Kiliseden sonra biraz daha ileride göreceğiniz yıkıntı ise eski değirmen. Dikkatlı bakarsanız yukarıda kayaların içindeki büyük değirmen borusunu görebilirsiniz.

Muğlanın havası nemli olmadığı için öğlen sıcağında dahi yapılabilinecek bir rota. Sıcaktan bunalmışken gölete girmenin keyfi de bir başka.