Kümbet Yaylası

Ulaşım
Giresun - Trabzon yolundan giderken Giresun çıkışında Dereli tabelasını göreceksiniz. Bu tabeladan girdiğinizde asfalt yoldan hiç ayrılmadan ilerlerseniz 1 saat içinde Kümbet Yaylası'na varıyorsunuz.

Kümbet Yaylasına geldiğinizde yapacağınız ilk iş yaylanın merkezindeki lokantalarda kilo işi et pişirtip, harika pidesi ile beraber yemek. Et siparişinizin yanında köfte de sipariş etmenizi öneririm. 

Yaylaya çıktığınızda sağdan yukarıya doğru şenlik alanı tabelasını göreceksiniz. Bu yoldan ilerlerseniz 2 km sonra Kümbet Yayla şenliklerinin yapıldığı alana ulaşırsınız. Şansınız var da sis yoksa güzel bir manzara sizi bekleyecektir. Ne yazık ki bizim gittiğimiz zaman tamamen sis ile kaplı olduğundan manzarayı kaçırdık.

Yaylaya vardığınızda herhangi bir yere dönmeyip düz ilerlerseniz önünüze konaklayacağınız pansiyonlar çıkacaktır. Biz burada Kümbet Chalet pansiyonunda konakladık. Burayı sizlere tavsiye edebilirim. Pansiyon bir aile işletmesi. Mustafa Kemal Bektaş size her konuda yardımcı olacaktır. İletişim bilgileri aşağıdaki gibi. Ayrıca aşağıdaki resimler içerisinde pansiyonun birkaç resmini de görebilmeniz için ekliyorum.

Web : www.kumbet.biz
Tel : 0 (454) 386 6217
Cep : 0 (533) 660 1343

Kümbet Yaylasına çıkmışken burada bir gece kalmanız ve sabah yayla havasıyla uyanmanızı tavsiye ederim. Geri dönerken yol üzerindeki alabalık tesislerinde demlik çay içerek günün keyfini çıkarabilirsiniz.