Gelidonya Feneri - Adrasan

Ulaşım
Gelidonya Feneri’ne Karaöz'den gidiliyor. 9 km’lik yolun 7 km'sini özel araçla gidebilirsiniz. Son 2 km’yi yürümek zorundasınız. Karaöz'e ulaşmak için önce Mavikent'e gelmeniz gerekiyor. Mavikent'e Antalya'ya bağlı Finike veya Kumluca'dan minibüsler kalkıyor. Finike-Mavikent arası 22 km’dir. Kumluca-Mavikent arası 10 km’dir.

Rota
13 km’lik, kayalık çıkışları olan, zor ve belirsizleşen işaretler sebebiyle dikkatli gidilmesi gereken bir parkur. Fenerin arkasındaki işareti takip ederek patikadan yukarı doğru tırmanılıyor. Yaklaşık 1-1.5 saat kadar süren bu tırmanıştan sonra tepeye ulaşıyorsunuz ve tepeden sağa doğru ilerleyen patika sizi bir uçurumun kenarından geçiriyor. Daha sonra çam ormanına giren patika açık bir araziyi geçtikten sonra, bir sırtı dolanarak tekrar yükselmeye başlıyor ve sizi ikinci bir zor kayalık çıkış bekliyor. Sonra tekrar çam ormanının içine giren patika erozyonlu bir bölgeden devam ediyor. Bu bölgede devrilmiş ağaçlar yüzünden işaretleri kaybedebilirsiniz. Toprak kayması yüzünden zorlu bir iniş sizi bekliyor. Erozyonlu bölgeyi geçtikten sonra büyük bir kaya göreceksiniz. Patikayı takip ettiğinizde Adrasan Koyu’nu uzaktan görebileceğiniz vadinin başına geleceksiniz. Vadiden inerken yolunuzun üstüne terk edilmiş bir devekuşu çiftliği çıkacak. Burada bir çeşme bulabilirsiniz. Buranın çıkışında traktör yoluna bağlanıyorsunuz. Bu yol sizi yarım saat içinde Adrasan Koyu’na indirecektir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bu rotanın ilk 10 km'sinde su bulunmamaktadır. Kayalık bölgenin çıkışı bir hayli yorucu. Bu yüzden yola olabildiğince erken saatte başlamakta fayda var. Aksi takdirde tam öğlen güneşi altında bu zor yerden geçiyor olabilirsiniz. Ayakkabı tercih ederken, mutlaka bileği saran bir ayakkabı seçmeye özen gösterin.