Yukarı Kavrun Yaylası

Ulaşım
Yukarı Kavrun Yaylasına gelmek için önce Çamlıhemşin üzerinden Ayder Yaylasına ulaşmalısınız. Karadeniz sahil yolunda, Rize'nin Pazar ile Ardeşen ilçeleri arasında Ardeşen'e 3km kala Fırtına Deresi boyunca içeri ilerleyince 20km sonra Çamlıhemşin'e ulaşabilirsiniz. Çamlıhemşin'den sonra da yaklaşık 17km sonra Ayder Yaylasına ulaşırsınız. ayder'den Yukarı Kavrun 10 km dir ama yollar çok bozuk olduğundan yaklaşık 50 dakika sürüyor. Minübüsler Ayder girişindeki ilk köprünün üstünden kalkıyor. Yalnız belirli saati yok bu minübüslerin. Belirli sayıya ulaşınca kalkıyorlar. o yüzden plan yaparken önce minübüslerle konuşun ve eğer geri dönecekseniz mutlaka minübüsçülerle anlaşın.

Yukarı Kavrun Yaylasına giderken yolda Galer Düzü ve Aşağı Kavrun Yaylasından geçeceksiniz. Yukarı Kavrun Yaylasına geldiğinizde artık manzaranın ve temiz havanın tadını çıkarabilirsiniz. Yaylaya öğleden sonra vardıysanız, yaylayı büyük ihtimalle sisler içinde bulacaksınız ama merak etmeyin sabah heryer açık olacak. Buraya gelirken mutlaka polar vb kışlık birşeyler getirmeniz gerektiğini söylemeye tabi ki gerek yok.

Yaylada kalmak için en ideal yer Şahin Pansiyon. Şahin pansiyon haricinde bir pansiyon var mı bilmiyorum zaten. Pansiyondan çok konfor beklemeyin. Biz gittiğimizde eski tip odalarına bir de Bungalov ekliyorlardı. Odalarda sıcak su ve ısıtma mevcut. 
Web Sitesi : http://kavrunsahinpansiyon.tr.gg
Tel:0(535) 942 1055