Roma

Roma

Roma’yı anlatan tüm gezi yazıları genelde şehrin tam bir açık hava müzesi olduğunu söyleyerek başlar. Bu tanımlama Roma’ya birebir uyar. Şehrin her köşesinde sizi kendisine hayran bırakacak bir bina, çeşme, meydan, heykel, sokak mutlaka vardır. Katolik mezhebinin ruhani merkezi Vatikan’ı da içine alan Roma’ya aşık olmamak mümkün değildir.

Milano

Milano

Coğrafya derslerinde İtalya işlenirken söze, topuklu kadın çizmesini andıran şekli anlatılarak başlanır. Ben de müfredata bağlı kalıyorum ve öyle başlıyorum:) Rotamızı çizmenin kuzeyinde yer alan, İsviçre ve Alpler’e komşu Lombardiya Bölgesinin başkenti Milano’ya çevirdik. Yalnızca İtalya’da değil, tüm dünyada modanın başkenti olarak bilinen Milano, İtalya’nın Roma’dan sonra ikinci büyük şehri ve İtalya için önemli bir finans merkezi.

Palermo, Sicilya

Palermo, Sicilya

80'li yıllarda TRT'de oynayan "Altın Kızlar'' adlı diziyi yaşıtlarım hatırlayacaktır. Emekli olup mutlu bir yaşam sürmek için Miami'ye yerleşen, birbirinden farklı dört kadının; dayanışma, sevgi, eğlence ve tatlı bir çekişme dolu yaşamlarının anlatıldığı diziyi izlemek beni çok mutlu ederdi. Özellikle dizide Dorothy karakterinin annesini oynayan Sofia'ya bayılırdım. "Ben Sicilya'dayken" diye başlayıp oraya dair hikayeler anlattığı sahneleri ilgiyle izlerdim. O hikayeler yüzünden Sicilya'yı öyle çok merak ederdim ki ansiklopediyi açıp Sicilya'nın haritadaki yerine baktığımı ve bir gün oraya gitme hayalleri kurduğumu hatırlıyorum. Nihayet o gün geldi ve ben çocukluk hayalim Sicilya'ya kavuştum.

Venedik

Venedik

Venedik, gerçekten de hayal ettiğimiz gibi bir masal şehri. Sokakların çoğu su altında kaldığından, şehir içinde ya labirent gibi sokaklarda köprülerden geçerek yada kayıklarla geziyorsunuz.  Festival zamanını göremedik ama maske satan dükkan sayısından belli ki çok renkli bir karnaval yaşanıyor bu şehirde.

Camping Fusina Tourist Village

Camping Fusina Tourist Village

Çadırlar için oldukça geniş bir alanı olan bu kampta, çadır konaklama ücretinden sadece 5 Euro fazlasına bungalovda da kalabilirsiniz. Bungalov içerisinde iki tane tek kişilik yatak, giysi dolabı, ısıtıcı, klima bulunuyor. Tuvalet ve duş dışarıda.

Camping Hotel Citta di Bologna

Camping Hotel Citta di Bologna

Sessizliğe çok önem veren, sakin, düzenli ve tertemiz bir kamp alanı. Sessizlik ve misafirlerin rahatı o kadar önemli ki, sabah 7'den önce kamp alanından ayrılmak istiyorsanız aracınızı geceden dışarı çıkartmak zorundasınız. Bu saatten önce kesinlikle motor sesi duymak mümkün değil.

Bologna

Bologna

Floransa'nın kuzey doğusunda, Venedik'in güney batısında kalan bu küçük İtalya şehri,  turistik hale gelmemiş, sakin, sessiz ve sevimli bir yer. Eğer İtalya tatiliniz için yeterince vaktiniz var ise ve Floransa ile Venedik arasında küçük bir mola vermek ve dinlenmek isterseniz uğramanızı tavsiye edebileceğimiz bir şehir.

Floransa

Floransa

Arno nehrinin iki kıyısında kurulu olan Floransa, sanat müzeleri, galerileri, tarihi ve Ponte Vecchio köprüsü ve meydanı ile ünlü muhtemelen en sevilen İtalya kentlerinden biri. Şehrin merkezi kadar şehrin dışında kalan kırsal kesimler de özellikle şarap ve yemek meraklıları için ilgi çekici.

Camping Village Roma

Camping Village Roma

Roma Şehrini gezmek istiyorsanız ve çadır yada bungalovda kalmayı tercih ediyorsanız, en fazla iki otobüs ile yada bir otobüs ve bir metro ile şehrin heryerine kolaylıkla ulaşabileceğiniz 24 saat güvenliği olan bir kamp alanı.

Pesciera del Garda

Pesciera del Garda

Garda Gölü'nde yapacağınız en güzel şey, bir bisiklet kiralayarak nehir boyunca devam eden bisiklet yolunda gezi yapmak. Yolun sonunda Ponti Mincio'ya ulaşıyorunuz. Garda'da konaklama isterseniz, gölün her iki kıyısında da kamp alanları mevcut.

Pisa

Pisa

Pisa Kulesi'ni tek başına bir yapıt olarak düşünmüştük hep. Meğer bu ünlü kule, Piazza dei Miracoli'de (Mucizeler Meydanı) bulunan şehir katedralinin çan kulesiymiş. Pisa şehri, Arno nehri kıyısının iki yanına kurulu, İtalya'nın en ünlü üniversitesi olan Pisa Üniversitesi'nin de bulunduğu küçük ve sevimli bir şehir.

Genova

Genova

İtalya'nın Liguria olarak adlandırılan bölgesinin en büyük liman kenti olan Cenova, gerçekten de tam bir liman kenti. Şehrin ana merkezi sahilin hemen kenarında kurulu. Sahilde yer alan 'The Porto Antico - Old Port' dedikleri eski liman  ve 'Aquarium' sualtı müzesi en çok ilgi çeken yerlerden.

Bergamo

Bergamo

Bergamo'ya Milano'dan trenle ulaşabilirsiniz. Bergamo iki kısımdan oluşuyor. Aşağı taraftaki Yeni Şehir ve yukarıda bulunan Eski Şehir. Aşağıdan yukarıya çıkış çok keyifli. Teleferikle de çıkılabiliyor ama yürümenizi tavsiye ederiz. Yukarıdaki sokakların yerleri arnavut kaldırımına benzer iri çakıl taşlarından yapılmış. Yukarıdan şehrin manzarası da güzel. Yukarıda gayet çekici pastaneler bulunuyor.