Genova

İtalya'nın Liguria olarak adlandırılan bölgesinin en büyük liman kenti olan Cenova, gerçekten de tam bir liman kenti. Şehrin ana merkezi sahilin hemen kenarında kurulu. Sahilde yer alan 'The Porto Antico - Old Port' dedikleri eski liman  ve 'Aquarium' sualtı müzesi en çok ilgi çeken yerlerden. İki yere de giriş ücretli.

Sahilden içeriye doğru girip ilerlediğinizde tarihi yapılara, meydanlara ulaşıyorsunuz ve biraz yukarılara çıktığınızda şehri tepeden seyredebiliyorsunuz.  Park etmiş motorsikletlerle kaplı bir meydan ve Christopher Columbus'un evi muhtemelen aklınızda kalacak yerlerden ikisi.

Dar sokaklar arasından yürüyerek yapacağınız şehir turunda fark edeceksiniz ki bu şehirde çoğunlukla Afrika yada Doğu kökenli göçmenler yaşıyor. Bu kişilerin yaşadıkları evler oldukça bakımsız ve belli ki göçmen olmak her yerde olduğu gibi burada da zor.  

Cenova'dan doğuya yada batıya doğru uzaklaştığınızda, denize girilen, otellerin, pansiyonların ve kamp alanlarının bulunduğu yazlık yerlere ulaşıyorsunuz. 

Voltri yönüne doğru ilerlediğinizde Pegli isimli bir yerleşim bölgesiye karşılaşacaksınız.  Burada Durazzo Pallavicini Villa görülmesi gereken yerlerden biri. Biz gittiğimizde Pazartesi idi ve maalesef kapalıydı. Pegli'ye deniz yoluyla da ulaşmanız mümkün. Gerçekten çok sevimli bir yer. Burada da bir kamp alanı mevcut. Tren istasyonunun yanında kampın yerini gösteren tabelayı görebilirsiniz. Çok fazla kalamadığımız bu şirin yer aklımızda kalan ve doyamadığımız yerlerden biri.