İsviçre Bisiklet Turu 7. Gün Villeneuve - Morges

Cenevreye sadece iki günlük ve kısa bir yolumuz kaldığı için işi artık biraz daha ağırdan alıp daha fazla keyif yaparak yola devam ediyoruz.

Dün gece çok fazla yağmur yağdı. Normalde bisiklet çantalarımı ağaç altlarına koyuyordum. Yağmur yağsa bile çok fazla etkilenmiyordu. Bu sefer o kadar çok yağmış ki, çantanın kenarlarında bulunan tüm elbiselerim ıslanmıştı. Bu konuya dikkat etmenizi öneririm. Yol boyunca önemli giysilerimi bisikletin arkasına asarak kuruttum :)

Bugün önümüze çıkan Chillon Şatosunu ziyaret etmeye karar veriyoruz. Kale göl Montreux şehrinin göl kenarında yer alıyor. Sonradan öğrendiğimiz kadarı ile bu şato bu bölgedeki en önemli şatolardan biri imiş.

Şato ziyaretinden sonra Montreux çıkışından itibaren gölün sağında kilometrelerce uzayan üzüm bağları görünüyor. Rota sizi bu üzüm bağlarının içinden geçirmek için yukarı çıkarıyor. Buraya çıktığımızda buna değdiğini gördük. Tüm göl manzarası ayaklarınızın altında uzanıyor. Yalnız burada sürekli iniş ve çıkış bulunuyor. Bu durumdan sıkıldığımız ve manzaranın tadına doyduğumuz anda aşağıdaki yola inerek düz bir gidiş sağlıyoruz kendimize.

Lozan şehrine vardığımızda bir müddet burada dinlenip şehri geziyoruz. Burada bisikletten daha çok motorsiklet görüyoruz. Bundan şehrin tepelik olmasının tabi ki payı var. Yğkseklik sabah başladığımız yerde 380 metre iken burada yükseklik 520 metre.

Bir müddet dinlendikten ve şehri gezdikten sonra yolumuza devam ederek toplamda 48 km yaparak Morgese ulaşıyoruz. Burada yükseklik tekrardan 380 metreye iniyor. Bütün gün yolumuz Cenere Gölü kenarından ilerledi.

Morges'te kaldığımız kamp alanı Le Petit Bois. (http://www.morges-tourisme.ch/en/accommodation/campsites/camping-tcs-le-petit-bois)