İzmir - Bodrum Bisiklet Turu 5.Gün : Didim - Güvercinlik

Turumuzun son gününde Didim'in 10km öncesinden yola çıkıp Güvercinlik'te sonlandırmak üzere, 6 saatlik sürüş süresi ile 85kmlik bir rota yaptık. Böylece Bodrum diye planladığımız rotayı Güvercinlik'e kadar yapmış olduk.

Deniz Pansiyon'dan çıktıktan 10km sonra Didim'e varıyoruz. Yol hafif yokuşlar yaparak ilerliyor. Didim'e geldiğimizde Şehir Merkezi, Akbük tabelasını takip ediyoruz. Bir müddet sonra da Akbük tabelasını takip ediyoruz. Akbük'e gelmeden önce Denizköy sahil tarafından ilerledik. Bu da güzel bir yoldu. Akbük'ten sonra Kazıklıya giderken iki tırmanışla beraber 300 metrelere ulaşıp tekrar 150m ye inerek Kazıklı'ya ulaştık.

Kazıklı'dan sonra Gürçamlara vardık. Bundan sonrasında ise bizi kötü bir sürpriz bekliyordu. Gürçamlardan sonra yeni dökülmüş bir mıcır ile karşılaştık. Mıcırlı yolda bisiklet sürmenin zorluğu bir yana, tehlikesi de çok büyük. Yanınızdan geçen arabalardan fırlayan mıcırların bir sakatlık  çıkarma ihtimali yüksek. Bu mıcırlı yol yaklaşık 10-12 km kadar devam ediyor. Ta ki, Milas'a sağlı-sollu gidilebilen bir yol ayrımına kadar. Biz yoldan tesadüfen bir minibüs  çevirdik ve bu yol ayrımına kadar minibüs ile devam ettik. Bu yıl bu yol sanırım tamamlanır ve bundan sonrası için sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Bu ayrımdan sonra Milas anayoluna kadar keyifli bir inişle ulaştık. Milas-Bodrum anayoluna ulaşınca yol dümdüz ilerliyor. Havaalanını geçince biraz çıkış yaptı ama asfalt yol olmasından kaynaklı rahat rahat ilerledik. Güvercinlik'e 3km kalana kadar düz ve rahat bir yolda devam ediyoruz ve son çıkışımızı yaparak Güvercinlik'e ulaşıyoruz. Turu burada tamamlayarak Bodruma'a ilerlemiyoruz. 

Güvenrcinlik'te Pitos Apart Pansiyon'da kaldık. Burası gerçekten de herkese tavsiye edebileceğimiz güzellikte bir yer.