İzmir - Kozbeyli Bisiklet Gezisi

Bir hafta sonu İzmir Kozbeyli köyüne bisiklet ile gidelim diye düşündük ve Menemen'e kadar İzban ile gidip yola düştük. Dönüşte ise farklı bir güzergah olsun diye Aliağa'ya gelerek İzban ile tekrar İzmir'e döndük.

Menemen'den Kozbeyli köyüne yaklaşık 30km lik bir yol ile 2 saatte vardık. Kozbeyli'den Aliağa'ya da yaklaşık 14km lik bir yol ile 1 saatte vardık. Gerek giderken, gerek dönerken google maps kullanarak yaya olarak yol çizdik. Bu sayede mümkün olduğunca anayol yerine tali yollardan ilerlemiş olduk. Zaman zaman gerçekten de yaya harici girilmeyecek yerlerden geçtik ama herşeye rağmen anayoldan gitmekten daha iyi bir rota oldu. Özellikle dönüşte Aliağa'ya giderken kullanılan araba yolu kamyonların ve tırların çok geçtiği bir yoldu. O yüzden yaya yolu olarak çizdirdiğimiz rota boyunca gördüğümüz kamyon sayısı bir elin parmaklarını geçmedi.

Tüm yoldaki toplam yükselme 250m'yi geçmediği için rotayı düz kabul edebiliriz. Kozbeyli Köyü Foça'ya çok yakın. Köy meydanına vardığınızda tüm çevrenizin kahve ve restoranlarla dolduğunu göreceksiniz. Eğer siz de bizim gibi bisiklet ile buraya geldiyseniz, meydandan sahile inen yolda ilerleyince yeni açılan Ağaçlı Ev'e gitmenizi tavisye ederiz. Bisikletle gelen herkese %10 indirim uyguluyorlar ve bisiklet dostu bir işletme. Merak edenler için de telefon numarası : 0(535) 848 41 31