Yalıköy - Çilingoz Milli Parkı - Karacaköy - Yalıköy Bisiklet Turu

Yalıköy - Çilingoz Milli Parkı - Karacaköy - Yalıköy Bisiklet Turu

Rota için kararımız, Yalıköy'den çıktıktan sonra Çilingoz Milli Parkı'nın içinden geçerek ana yola varmak ve buradan tekrar Yalıköy kavşağına kadar ilerleyip, Karamandere, Karacaköy üzerinden tekrar Yalıköy'e varmak oldu. Toplam yolumuz 62km olup, toplam tırmanışımız yaklaşık 1000 metre oldu.

İki Deniz Arası : Baklalı - Sazlıbosna

İki Deniz Arası : Baklalı - Sazlıbosna

İki Deniz Arası projesinin ikinci gün rotası olan Baklalı - Sazlıbosna arası yaklaşık 15km'dir. Biz bir gün önce rotanın yarısını yürüyerek Dursunköy'de kamp kurduk. Bugünü ise daha yavaş bir tempoda manzara izleyerek ve sohbet ederek geçirdik. Özellikle Sazlıdere Barajı boyunca yürümek çok keyifliydi.

İki Deniz Arası : Yeniköy - Baklalı

İki Deniz Arası : Yeniköy - Baklalı

İki Deniz Arası fikrini gördüğümde çok hoşuma gitmiş ve ilk fırsatta yürümek istemiştim. İki Deniz Arası Serkan Taycan tarafından başlatılmış, 13. İstanbul Bienali tarafından desteklenmiş bir proje. İstanbul'u Karadenizden Marmaraya birleştiren bir rota. Yaklaşık 60 km'lik, 4 güne yayılabilen bir yürüyüş. Yeniköy - Baklalı parkuru da yürüyüşün başlangıç parkuru.

Kadıköy - Anadolu Feneri Bisiklet Turu

Kadıköy - Anadolu Feneri Bisiklet Turu

İstanbul Anadolu Yakası'nda günübirlik bir bisiklet turu için seçilebilecek uygun bir parkur. Rota 42 km ve pedal çevrilen süre 2 saat 20 dakika. Rotanın son 8 kilometresine kadar neredeyse her noktasında su ve yiyecek temin edebileceğiniz bir parkur olduğundan yanınıza gerekli teknik ekipman hariç (yaz ayları ise) güneş kremi ve yedek forma almanız yeterli.

Bahçeköy Belgrad Ormanı - Gümüşdere Köyü

Bahçeköy Belgrad Ormanı - Gümüşdere Köyü

Belgrad Ormanından Gümüşdere Köyü arası yaklaşık 14km lik bir mesafe.Keyifli bir yürüyüşle 5 saatlik bir yürüyüş rotası. Ayrıca rotanın güzel tarafı, dilerseniz bisikletle, dilerseniz de yürüyerek yapabileceğiniz bir rota olmasıdır. Ayrıca İstanbul içinde olan bir yer olduğundan her an yürünebilecek bir rota.

Kamp İstanbul

Kamp İstanbul

İstanbul'a yakın bir kamp alanı arıyorsanız, size Kamp İstanbul'u önerebiliriz. Kamp Şile Sahilköy'de deniz kenarında bir yamaç üzerine kurulmuş. Kampta kalırken, hem denizin, hem de ormanlık alanın keyfini çıkarabilirsiniz. Kamp alanının güzel yanlarından biri, size kendi kurulu çadırlarını sunması. Böylece malzemesi olmayan arkadaşlarınızla birlikte gitme şansınız da var.

Ormanlı Köyü

Ormanlı Köyü

Ormanlı Köyü, İstanbul'a yakınlığı nedeniyle günübirlik ziyaretçilerin hafta sonlarında denize girmek için kullandıkları bir yer haline gelmiş. Köyün girişinde tam karşınızda kahvehaneler bulunuyor. Köyün içerisine biraz yokuş çıkarak ulaşıyorsunuz. Köyün tüm sokakları arnavut kaldırımı. Köyde bir çok elektrik direğinin üstüne leylek yuvaları görebilirsiniz.

Günbatmadan Kamp Alanı

Günbatmadan Kamp Alanı

Günbatmadan Kamp Alanı aynı zamanda tur organizasyonları da yapıyor. İstanbula yakınlığı dolayısıyla günü birlikte tercih edilebilir. Kamp alanı Durusu Parkın içinde. Burada çok güzel bir Doğal Yaşam Müzesi de bulunuyor. Ayrıca alan içerisinde insanlara doğal yaşamı sevdirmek için getirilmiş bazı yabani hayvanları görebilirsiniz. Gerçi artık evcilleşmişler.

Hacıllı Köyü - Şelale

Hacıllı Köyü - Şelale

Rotanın toplam uzunluğu 3 km. Normal bir yürüyüşle 1 saat ürecek olan bu rotayı bol bol vakit geçirerek yapabilirsiniz. Yazın dere kuru olduğundan kolay bir rotadır, baharda rotayı yapmak daha eğlenceli olacaktır. Rota köy deresine inilerek başlıyor. Bunun için köyün camisinin sağından aşağıya giden yolu takip etmelisiniz. Köyden çıktığınızda bir tepenin başına gelmiş olacaksınız.