Gölcük

Gölcük

Gölcük, adından da belli olduğu gibi bir gölün etrafında tur atabileceğiniz bir mekandan oluşuyor. Burada bir Kır Gazinosu, bir de kafeterya bulunuyor. Son gittiğimizde işletmelerin her ikisi de kapalıydı. Alanda çocuklar için oyun parkı ve az da olsa piknik masaları mevcut. Araba girişi 5 TL. İçeride tuvaletler ve içme suyu mevcut. Göl kenarı tamamen arnavut kaldırımı ile kaplanmış, çevresi gayet temiz ve bakımlı.

Hasankeyf

Hasankeyf

Hasankeyf Kalesine geldiğinizde, burada sizleri, rehberlik etmeye çalışan yöre halkının çocukları karşılayacaklar. Bir yandan da yöreye ait kitapları size satmak isteyecekler. Cüzzi ücretler karşılığında onlardan ilginç hikayeler dinleyebilirsiniz. Burada bulunan kafelerde "Şaput" denilen bir tür tatlı su balığını yiyebilirsiniz.

Mardin

Mardin

Mardin, en çok uçsuz bucaksız ovasıyla dikkat çekiyor. Şehrin kendisini gezmekten çok şehre dışardan bakmak insanı daha fazla etkiliyor. Mardin'de gezilecek bazı yerler: Deyrulzafaran Manastırı, Mardin Müzesi, İsmail Efendi Evi, Şahtana Ailesi Evi ve bakırcılar...

Kıyıköy

Kıyıköy

Kıyıköy merkezde Atatürk Parkı var. Burada sabah kahvaltınızı keyifle yapabilirsiniz. Genellikle dışarıdan gelen ziyaretçilerin güne ilk başlangıç noktası burada kahvaltı yapmak oluyor. Kıyıköy’de bol bol pansiyon bulunuyor. Merkezde yürürken çevrenize bakınmaya başlarsanız mutlaka birileri size pansiyon ayarlamaya çalışacaktır.

Dersim - Tunceli

Dersim - Tunceli

Tunceli yaklaşık 30.000 kişilik nüfusu ile küçük bir ilimiz. Şehrin merkezinden Munzur Nehri geçiyor. Şehir iki parçadan oluşuyor. Yeni tarafta Vilayet, Stadyum gibi yerler var. Asıl bölge ise Çarşı denilen eski kısım. Çarşıda, Munzur kenarında oturup, çay içip dinlenebileceğiniz güzel mekanlar var.

Ormanlı Köyü

Ormanlı Köyü

Ormanlı Köyü, İstanbul'a yakınlığı nedeniyle günübirlik ziyaretçilerin hafta sonlarında denize girmek için kullandıkları bir yer haline gelmiş. Köyün girişinde tam karşınızda kahvehaneler bulunuyor. Köyün içerisine biraz yokuş çıkarak ulaşıyorsunuz. Köyün tüm sokakları arnavut kaldırımı. Köyde bir çok elektrik direğinin üstüne leylek yuvaları görebilirsiniz.

Venedik

Venedik

Venedik, gerçekten de hayal ettiğimiz gibi bir masal şehri. Sokakların çoğu su altında kaldığından, şehir içinde ya labirent gibi sokaklarda köprülerden geçerek yada kayıklarla geziyorsunuz.  Festival zamanını göremedik ama maske satan dükkan sayısından belli ki çok renkli bir karnaval yaşanıyor bu şehirde.

Bologna

Bologna

Floransa'nın kuzey doğusunda, Venedik'in güney batısında kalan bu küçük İtalya şehri,  turistik hale gelmemiş, sakin, sessiz ve sevimli bir yer. Eğer İtalya tatiliniz için yeterince vaktiniz var ise ve Floransa ile Venedik arasında küçük bir mola vermek ve dinlenmek isterseniz uğramanızı tavsiye edebileceğimiz bir şehir.

Floransa

Floransa

Arno nehrinin iki kıyısında kurulu olan Floransa, sanat müzeleri, galerileri, tarihi ve Ponte Vecchio köprüsü ve meydanı ile ünlü muhtemelen en sevilen İtalya kentlerinden biri. Şehrin merkezi kadar şehrin dışında kalan kırsal kesimler de özellikle şarap ve yemek meraklıları için ilgi çekici.

Pesciera del Garda

Pesciera del Garda

Garda Gölü'nde yapacağınız en güzel şey, bir bisiklet kiralayarak nehir boyunca devam eden bisiklet yolunda gezi yapmak. Yolun sonunda Ponti Mincio'ya ulaşıyorunuz. Garda'da konaklama isterseniz, gölün her iki kıyısında da kamp alanları mevcut.

Pisa

Pisa

Pisa Kulesi'ni tek başına bir yapıt olarak düşünmüştük hep. Meğer bu ünlü kule, Piazza dei Miracoli'de (Mucizeler Meydanı) bulunan şehir katedralinin çan kulesiymiş. Pisa şehri, Arno nehri kıyısının iki yanına kurulu, İtalya'nın en ünlü üniversitesi olan Pisa Üniversitesi'nin de bulunduğu küçük ve sevimli bir şehir.

Genova

Genova

İtalya'nın Liguria olarak adlandırılan bölgesinin en büyük liman kenti olan Cenova, gerçekten de tam bir liman kenti. Şehrin ana merkezi sahilin hemen kenarında kurulu. Sahilde yer alan 'The Porto Antico - Old Port' dedikleri eski liman  ve 'Aquarium' sualtı müzesi en çok ilgi çeken yerlerden.

Bergamo

Bergamo

Bergamo'ya Milano'dan trenle ulaşabilirsiniz. Bergamo iki kısımdan oluşuyor. Aşağı taraftaki Yeni Şehir ve yukarıda bulunan Eski Şehir. Aşağıdan yukarıya çıkış çok keyifli. Teleferikle de çıkılabiliyor ama yürümenizi tavsiye ederiz. Yukarıdaki sokakların yerleri arnavut kaldırımına benzer iri çakıl taşlarından yapılmış. Yukarıdan şehrin manzarası da güzel. Yukarıda gayet çekici pastaneler bulunuyor.

Akçakoca

Akçakoca

Akçakoca beldesi turizmin önemini kavramış olsa gerek ki, beldede turist information bürosu bulunuyor. Buradan alacağınız broşür gerçekten de yakınlarda görülebilecek heryeri içeriyor. Yalnız bu broşürün arkasında yer alan kamp alanları içinde Tezel Camping bulunmuyor. Biz size Tezel Camping'i öneriyoruz. Akçakoca yakınlarında gideceğinizi en iyi yerler, Aktaş Şelalesi ve Fakıllı Mağarası.

Aktaş Köyü

Aktaş Köyü

Aktaş Köyü, Düzce'nin Akçakoca ilçesine bağlı bir köy. Buranın en meşhur yeri Aktaş Şelalesi. Şelalenin girişine kadar araba yolu bulunuyor. Girişte şirin bir dinlenme alanı var. İşletmenin ismi Aydın Camping. Normalde sadece dinlenmek için kullanılabilecek bir alan. Fakat istenirse çadırda kalınabileceğini söylediler.

Fakıllı Köyü

Fakıllı Köyü

Fakıllı Köyü, Düzce’nin Akçakoca ilçesine bağlı bir köy. Görülmesi gereken en önemli yeri Fakıllı Mağarası. Köyün hemen girişinde Fakıllı Mağarası bulunuyor. Mağaranın içi yaklaşık 15 dakika boyunca gezilecek kadar büyük ve derin.

Hemşin Köyü

Hemşin Köyü

Hemşin Köyü, Düzce Akçakoca ilçesine bağlı bir köy. Adını buraya yerleşen Hemşinlilerden almış. Buranın en önemli yeri tarihi Hemşin Camii. Bu cami Osmanlı dönemine ait 130 yıllık bir cami. Çandı denilen özel bir tekniğe uygun olarak birinci katı taş ve ikinci katı çivisiz ahşap ile aslına uygun olarak restore edilmiş.

Avusor Yaylası

Avusor Yaylası

Avusor Yaylası, bir Laz yaylası. Çoğunlukla taş evlerin bulunduğu bu yayla, Kemerli Kaçkar Tepesinin ve Altıparmak Dağları'nın alt kısmında yer alıyor. 2300 m yükseklikeki bu yaylada iki kafe ve bir bakkal bulunuyor. Kafeye ait tuvalet de mevcut.

Cimil (Başköy)

Cimil (Başköy)

Cimil, 2050 m yükseklite İkizdere'ye bağlı bir köy. Köyde yaşayanların büyük bir çoğunluğu İstanbul ağırlıklı olmak üzere büyük şehirlere göç etmişler ve baba meslekleri olan fırıncılığa devam ediyorlar. Yaz tatillerinde de köylerine dinlenmeye geliyorlar. Göç nedeniyle çalışan nüfus burada yaşamadığından, artık yaylacılık yapılmıyor.