Tezel Camping uluslararası standartlara sahip ve uluslararası kuruluşlara üye bir camp alanı. Denize sıfır konumlanış. Fakat kayalık kenarında olduğundan kamp içinden denize girilmiyor. Kamp alanının içi oldukça yeşil. Burada oturup gün batımını deniz manzarasıyla izlemek hayli keyifli.
Kısa bir gezinti yapmak isteyenler için uygun olan bu rota. tamamen asfalt yoldan oluşuyor. Dolayısıyla rotayı sıcak havalarda değilde, bahar, sonbahar yada kış aylarında yapmakta fayda var.
Şimşirlik Pansiyon, dere kenarında yer alan genişçe bir arazinin içerisinde bulunyor. Pansiyon'da odalarda konaklamak mümkün olduğu gibi, arazide çadır kurarak da kalabilirsiniz. Evin yanından ilerleyip asma bir köprüden derenin karşısına geçince önünüze çıkan alanda çadır kurabiliyorsunuz. Birkaç tahta masa mevcut.
Rota yaklaşık 10 km uzunluğunda. Kocayayla'da herhangi bir yerleşim yeri bulunmuyor. Yayladan 1,5 km geride yayla evleri var. Adından da anlaşılacağı üzere yayla, çam ağaçları arasında kalmış geniş bir düzlükten oluşuyor. Kalabalık bir grupla gidildiği takdirde yaylada gece kamp kurup kalabilirsiniz. Yaylaya giden yol, toprak araba yolu; ilk 4 km çıkıştan sonra geri kalan kısım genel olarak düz bir yol.
Hemşin Köyü, Düzce Akçakoca ilçesine bağlı bir köy. Adını buraya yerleşen Hemşinlilerden almış. Buranın en önemli yeri tarihi Hemşin Camii. Bu cami Osmanlı dönemine ait 130 yıllık bir cami. Çandı denilen özel bir tekniğe uygun olarak birinci katı taş ve ikinci katı çivisiz ahşap ile aslına uygun olarak restore edilmiş.
Akçakoca beldesi turizmin önemini kavramış olsa gerek ki, beldede turist information bürosu bulunuyor. Buradan alacağınız broşür gerçekten de yakınlarda görülebilecek heryeri içeriyor. Yalnız bu broşürün arkasında yer alan kamp alanları içinde Tezel Camping bulunmuyor. Biz size Tezel Camping'i öneriyoruz. Akçakoca yakınlarında gideceğinizi en iyi yerler, Aktaş Şelalesi ve Fakıllı Mağarası.
Aktaş Köyü, Düzce'nin Akçakoca ilçesine bağlı bir köy. Buranın en meşhur yeri Aktaş Şelalesi. Şelalenin girişine kadar araba yolu bulunuyor. Girişte şirin bir dinlenme alanı var. İşletmenin ismi Aydın Camping. Normalde sadece dinlenmek için kullanılabilecek bir alan. Fakat istenirse çadırda kalınabileceğini söylediler.
Fakıllı Köyü, Düzce’nin Akçakoca ilçesine bağlı bir köy. Görülmesi gereken en önemli yeri Fakıllı Mağarası. Köyün hemen girişinde Fakıllı Mağarası bulunuyor. Mağaranın içi yaklaşık 15 dakika boyunca gezilecek kadar büyük ve derin.
Şimşirlik'ten Sazköy 4,5 km uzaklıkta. Rotayı tamamladığınızda gidiş geliş 9 km yapmış oluyorsunuz. Yaklaşık 3 saatte gidiş dönüş yapabilirsiniz. Rota tamamen toprak bir yoldan oluşuyor. Normalde bu yoldan araba geçiyor, fakat dere yükseldiği zamalarda yanyana olan 2 dere geçiş noktası yüzünden arabalar geçemiyor. Rotanın başlangıcı, yani Şimşirlik pansyion 2 derenin birleştiği yerde. Her iki dere geçiş noktası da hemen bu başlangıçta bulunuyor.
Pürenli, Balıklı, Derebalık ve Kardüz yaylalarının bulunduğu yerde 2 si çember olmak üzere 3 adet rota yapabilirsiniz. En güzel rota Derebalık Yaylasında yapacağınız çember rotadır. Kardüz Yaylasını araba ile gitmişseniz şöyle bir gezip, kamp kurmak üzere Balıklı yaylasına gitmenizi öneririz.
Güzeldere Şelalesinin üstünde, Orman Bakanlığı'na ait, düz bir çayırdan ve küçük bir ormanlık bölgeden oluşan piknik masalarının ve mangal için taş ocakların bulunduğu sevimli bir mesire yeri. Alana araba girişi ücretli. Orman Bakanlığı'na ait olan bu yer, 5 yıllığına özel bir işletmeye kiralanmış. 2000 yılından bu yana tesisin bakımından ve güvenliğinden sorumlu olan Hüseyin Bey, değişiklikten sonra da işine devam ediyor. Ailesiyle birlikte tesiste çalışıyor ve alabalık, köfte (Düzce'de özel bir kasaba yaptırıyorlar), köy kahvaltısı, sıcak ve soğuk içecekler, köy tereyağı ve ekmek satılan bir kafe işletiyor.