Güzeldere Şelalesi Mesire Yeri

Ulaşım

Güzeldere Şelalesi Mesire Yeri'ne ulaşmak için öncelikle Düzce'nin Gölyaka ilçesine ulaşmak gerekiyor. Gölyaka'dan sonra Güzeldere Şelalesi tabelaları takip edilerek mesire alanına varılıyor. İstanbul Ankara TEM yolundan giderken Düzce çıkışından çıkınca Gölyaka tabelasını görebilirsiniz. Gölyakadan çıktıktan bir müddet sonra sağa doğru dönüş gösteren Güzeldere Şelalesi tabelasını göreceksiniz. Tabela şelalenin logosu ile yazıldığından zor anlaşılıyor. Kamp alanına giderken İçmeler Köyünden geçiliyor. Mesire alanına giderken virajlı bir yolda dağ tırmanıyorsunuz, tırmanışınız sırasında dağın kenarında sis varsa harika bir manzarayla karşı karşıya kalıyorsunuz. Sanki bulutların üzerine çıkmış gibi oluyorsunuz. Sis yok ise uzakta Efteni Gölünü görebilirsiniz. Yol İstanbuldan yaklaşık 3 saat kadar sürüyor. 

Genel Bilgiler

Yiyecek : Alabalık, Köfte, Çay, Kahve, Meşrubat, Köy Kahvaltısı, Ekmek

Masa/Sandalye : Banklı tahta masa

Su : Çeşmeler var, su içilebiliyor, bulaşık yada çamaşır yıkamak için özel alan yok, duş yok.

Elektrik : Alanda aydınlatma mevcut, kişisel kullanım için yok

Çadır Zemini : Çimen, Toprak

Alternatif Konaklama : Bungalov

Tuvalet : Sıvı sabun var, tuvalet kağıdı yok, temiz

Ateş Yakma : Kamp Ateşi yakmak yasak, Mangal için taş ocaklar mevcut

Ücret : Araba girişi 5 TL, konaklama çadır başına 7,5 TL, bungalov evler gecelik 100 TL 

GPS : 40.722153, 31.047878

Telefon : 0 (380) 716 1454 

Mekan

Alana araba girişi ücretli. Orman Bakanlığı'na ait olan bu yer, 5 yıllığına özel bir işletmeye kiralanmış. 2000 yılından bu yana tesisin bakımından ve güvenliğinden sorumlu olan Hüseyin Bey, değişiklikten sonra da işine devam ediyor. Ailesiyle birlikte tesiste çalışıyor ve alabalık, köfte (Düzce'de özel bir kasaba yaptırıyorlar), köy kahvaltısı, sıcak ve soğuk içecekler, köy tereyağı ve ekmek satılan bir kafe işletiyor. 

Çadırda konaklamak için çadır başına ücret alınıyor. Alternatif olarak gecelik kiralanan bungalovlarda da kalınabilinir. Bungalovlar 5 kişilik, yere mat atarak 6 kişi de kalınabiliyormuş.

Burası daha çok günübirlik piknik yapmak için yada Şelaleyi görmek için gelinen bir yer. Anlaşılan o ki, sıcak havalarda ve özellikle Pazar günleri oldukça kalabalık ve gürültülü oluyor.

Alanın sağ tarafında geniş ve düz bir çayırlık var. Bu çayırlığın kenarlarında yada alanın sol tarafındaki ormanlık bölgede çadır kurulabiliyor. Muhtelif yerlerde banklı tahta masalar var. Kamp ateşi yakmak yasak ama yakanlar olmuş. Mangal yapmak için özel taş ocaklar var.

Oldukça temiz (Sezonda da böyle midir bilemiyoruz ) bir Kadın / Erkek tuvalet var. Tuvalet kağıdı yok ama sıvı sabun mevcut. Alanın içinde 3-4 tane çeşme var. Çeşmelerden akan su içilebiliyor, bulaşık da yıkanabiliyor. Ancak çamaşır yada bulaşık yıkamak için özel bir yer , duş, sıcak su mevcut değil. Alanda aydınlatma için spot ışıklar var ancak kişisel kullanım için elektrik hattı yok.

Dikkat Edilmesi Gerekenler
Alandan bakıldığında karşı tepelerdeki köylerin evleri görünüyor. Geceleri bu köylerin köperklerinin alana gelme ihtimali var. Çadırda kalıyorsanız dışarıda yemek bırakmayın.

Şelale
Tuvaletlerin yan tarafından aşağıya doğru inildiğinde 5-10 dakikalık mesafede şelaleye varılıyor. Şalelenin sesi yaklaştıkça daha fazla duyuluyor. Şelalenin yükseklği 120 metre civarında . Şelaleye giderken muhtelif yerlerde banklı tahta masalardan bulunuyor. Bir sabah kahvaltınızı veya öğlen yemeğinizi şelale manzarasıyla da yiyebilirsiniz. Patika tahta korkuluklarla korunmuş durumda ve tam şelalenin altına kadar iniliyor.