Kabatepe Orman Kampı

Ulaşım

Kabatepe Orman Kampı'na ulaşım gayet basit. Yapmanız gereken tek şey Gökçeadaya Eceabattan kalkan feribot iskelesini bulmak. Kamp alanı iskelenin hemen yanında. İstanbul'dan gelenler için, TEM den Edirne istikametine giderken, Kınalı / Tekirdağ çıkışından çıkıp Tekirdağa geliyorsunuz. Buradan Çanakkale / Eceabat istikametine devam ediyorsunuz. Eceabat'a gelemeden 2 km önce Eceabat / Kabatepe sağa giriş göreceksiniz. Yolun sonu feribot iskelesi. Solda da Kabatepe Orman Kampını göreceksiniz. İstanbul'dan Kamp alanı yaklaşık 300 km. 4 saate alınıyor bu yol. Sabah erken çıkarsanız, Tekirdağ - Çanakkale ayrımından sonra bulunan kahvaltı veren yerlede kahvaltı yapabilirsiniz.

Genel Bilgiler

Yiyecek : Bir büfe ve restoran bulunuyor.

Masa/Sandalye : Tahta masalar mevcut

Elektrik : Günlük 6 TL karşılığında elektrik veriyorlar.

Çadır Zemini : Toprak zemin

Alternatif Konaklama : Kendi karavanınız ile gelmelisiniz

Tuvalet : Ortak kullanım tuvalet ve duş mevcut.

Ateş Yakma : Ormanda yangın çıkma ihtimali bulunuyor. Alan ateş yakmaya müsait değil.

Ücret : Güncel fiyatlar için web sitesini ziyaret ediniz.

GPS : 40.195950, 26.273983

Telefon : 0286 814 1289

Eposta : [email protected]

Web : http://www.kabatepe.com.tr/

Adres : Kemalpaşa Mah. Kabatepe Mevkii Eceabat - Çanakkale 

Mekan

Kamp alanı toplamda 21 hektarlık bir arazi. Sanırım 200 dönüm yapıyor. Alan önce 2 ana mekana bölünmüş. Günübirlikçilerin piknik yapıp denize girdikleri ilk giriş alanı ile çadır ve karavanların olduğu ikinci alan. Bu iki alan işletme müdürlüğü ve altında kurumuş bir dere olan köprü ile birbirinden ayrılıyor. Çadır ve karavan alanı da A - I arası 9 alana ayrılmış durumda. Kamp tamamen çam ağaçları altında kalıyor.

Çadır kurduğunuz alanda ortak elektrik prizleri var. 5 TL karşılığında günlük elektrik alabiliyorsunuz. Ara kablonuz yoksa, size depozito ile 5 metrelik ara kablo veriyorlar. Ayrıca 5 TL karşılığında çadırınızın yanına size tahsis edilmiş mini buzdolabı veriyorlar. Kampta ayrıca ortak mutfak ve çamaşırhane alanları mevcut. Bu alanlar sadece lavabolardan oluşuyor.

Kampta cep telefonları çekiyor, ayrıca telefon kulübesi de bulunuyor. Her çadır yetecek kadar tahta masa mevcut.

Kamp alanı sahilin hemen dibinde olduğu için, denize gitmek çok rahat, Denizden çıkışta ayrıca durulanma duşları da mevcut.

Yemek için büfe ve kır gazinosu var. Ramazan ayı içinde burada kalmıştık. Kır Gazinosu kapalıydı. Büfe de ise içeçeklerve totstan başka bir şey bulunmuyordu. Fakat yemek konusunda endişelenmenize gerek yok. Kampın dışında, limanda bir market ve balıkçı bulunuyor. Fiyatları da makul. Marketten her türlü ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp alanı sanırım Eylül ortasında kapanıyor.