Çanakkale - İzmir Bisiklet Turu 1.Gün : Çanakkale - Dalyan

2014 yılının Eylül ayında Yalova - Çanakkale bisiklet gezisini yaptıktan sonra, bu yıl da devam edip Çanakkale'den İzmir'e kadar tur yapmayı planlamıştık. Bu turu da bu plandan yola çıkarak yaptık. İlk gün Çanakkale Otogardan başlayan yolculuğumuz, yaklaşık 70km lik bir mesafe ile Dalyan Köyünde sona erdi.

Sabah erken yola çıkmak için bir gece önceden İstanbul ve Ankara'dan otobüslerle Çanakkale otogarına gelerek Birkan ve Arda ile buluştuk. Hemen ilk önemli bilgiyi burada vereyim. İstanbul'dan gelen otobüsler, sizi İskelede indiriyor. Daha sonra ya servise yetişemiyorsunuz ya da servis aracı bisikleti almak istemiyor. Ankara'dan gelenler ise doğrudan otogara gidiyorlar. Böyle bir durum söz konusuysa Atatürk Caddesinin, Çanakkale - İzmir asfaltı ile kesiştiği noktada buluşabilirsiniz. Ben sabah erken geldiğim için otogara kadar bisiklet sürdüm. Hava biraz soğuk ve esiyordu ama bisiklet binmeye başladığımız anda herşeyin güzel olacağını biliyorduk. Tura başlar başlamaz ilk hedefimiz bir an önce anayoldan kurtulup sahil şeridine girmekti. Çanakkale-İzmir asfaltını takip ederek 6,5 km sonra Atatürk Caddesinin girişine ulaştık ve ana asfalttan ayrıldık. 

Buradan sonra sırasıyla Güzelyalı, Kumkale, Tevfikiye istikametinden devam ederek yolumuzun üzerindeki Troya kalıntılarına uğradık. Burada biraz vakit geçirdikten sonra Kalafat'tan geçerek Yeniköy'e doğru ilerledik. Yaklaşık 38km sonra stabilize bir yola girerek yolu uzatıp Yeniköy'den geçmek yerine, soldan devam edip YeniKöy'ü uzakta sağımızda bırakarak yola devam ettik. 47. km de Yeniköy'den gelen asfalt yol ile buluşuyoruz. Yaklaşık 9 km süren bu yolda, köylüler tarlalarda kalan saman vb yığınlar yakıyorlardı. Zaman zaman dumanlar içinden geçmek hiç de güzel değildi.

Asfalta bağlandıktan sonra devem edip Üvecik ve Kumburun'u geçerek Çamoba'ya doğru ilerledik. Çamoba'ya geldiğimizde Geyikli İskelesine doğru sağdan kestirme bir yola girerek ilerledik. İskeleye ulaştıktan sonra Dalyan'a, tamamen sahil yolundan giderek vardık. Sezon dışında olduğumuzdan açık olan tek pansyion Dalyan Pansyiona yerleştik.