Yedigöller

Ulaşım

Yedigöller'e ulaşmak için iki seçeneğiniz var. Ya Bolu içerisinden ya da Mengen üzerinden gitmelisiniz. Biz Mengen üzerinden gidip, Bolu'dan döndük. Mengen yolu daha düzgün bir yol. Mengen üzerinden Yedigöller için takip etmeniz gereken yol şöyle. İstanbul'dan, TEM otoyolundan Ankara'ya giderken, Bolu Tünelini geçtikten sonra Yeniçağa çıkışından çıkıyorsunuz. İstanbul - Yeniçağa arası yaklaşık 290 km. Yeniçağa çıkışından çıktıktan sonra, sağa doğru Yeniçağa'ya devam edin. Yeniçağa'nın içinden geçtikten sonra Gerede tabelasını takip edin. Bir müddet sonra sola Mengen tabelasını göreceksiniz. Bu yolu takip ederek yaklaşık 20 km sonra Mengen'e geliyorsunuz. Mengen'den çıktıktan 7-8 km sonra sola doğru Yedigöller tabelasını göreceksiniz. Buralarda yol çalışması olduğu için tabelayı kaçırabilirsiniz. Mangen'den sonra 10 km gitmişseniz kaçırmışsınız demektir. Bu sapaktan Yedigöller 50 km. Buradan sonra yollar çok virajlı, ama keyifli bir yol.  Yol boyunca sizi Yedigöller tabelaları yönlendiriyor. Bir müddet sonra Yazıcık'a giriyorsunuz. Yazıcık'tan çıkarken tam karşı yola girmelisiniz. Burada tabela dikkatinizden kaçabilir. Buradan sonra stabil bir yola giriyorsunuz. Bu 50 km yolu yaklaşık 1 saat 15 dakikada katediyorsunuz.

Genel Bilgiler 

Yiyecek : Yiyecek bulunmuyor.

Masa/Sandalye : Tahta banklar mevcut

Su : İçme suyu mevcut.

Elektrik : Alan aydınlatması mevcut

Çadır Zemini : Toprak

Alternatif Konaklama : Bungalov

Tuvalet : Tuvaletler pek temiz değil

Ateş Yakma : Ocaklarda ateş yakılıyor

Ücret : Çadır başı 10 TL

GPS : 40.940867, 31.746783 

 
Mekan

Daha önceden özel bir işletmenin işlettiği bu yer, şu an Bolu İl Özel İdaresi tarafından işletiliyor. Kamp alanında içme suyu haricinde yemek için hiç bir şey bulunmuyor. Bu yüzden buraya gelirken tüm yeme-içme malzemelerinizi kendiniz getirmeniz gerekiyor. Adından da anlaşıldığı gibi, burada biri kurumuş olan toplamda yedi adet göl bulunuyor. Günübirlik gelenler için giriş araba başına 6 TL. Çadır kurmak isteyenler için ise, çadır başına 10 TL alınıyor. Çadırları Büyük Göl ile Derin Göl arasındaki geniş alanda kurabiliyorsunuz. Kamp alanında hem geceleri ateş yakılabilecek, hem de mangal yapılabilecek büyük taş ocaklar bulunuyor. Aynı zamanda çok temiz olmamakla beraber kadın/erkek tuvaletler mevcut.

Kamp alanındaki yedi göl sırasıyla şunlar; Seringöl, Büyükgöl, Deringöl, Kurugöl, Nazlıgöl, İncegöl, Sazlıgöl. Kurugöl gerçekten de kuru. Biz orada olduğumuz zaman içinde hiç su yoktu. Sanırız çok kısa bir zaman su biriktirebiliyor. Kapı girişlerinde göllerin kamp alanındaki konumlarını gösteren haritalar var. Bunlara bakarak kendinize bir rota çizebilirsiniz. Genellikle göllerin çevrelerinden dolaşarak 4-5 km lik bir patikada keyifli bir kaç saat geçirebilirsiniz. Büyükgöl'ün çevresini gezerken, gölün içine doğru uzatılmış çardaklar üzerinde güzel bir manzara yakalayabilirsiniz. İmkanınız var ise buraya gelirken bisikletinizi de getirebilirsiniz. Alan çok büyük olduğundan bisikletinizle de gölleri gezebilirsiniz. Buradaki göllerde aynı zamanda balık yakalamak da mümkün. Normalde resim çekmekten, balık tutmaya kadar ücret alınıyor. Ama uygulamaya geçmemiş bu kurallar.

Göllerin haricinde, birkaç tane de görülecek yer var alanda. Bunlar Dilek Çesmesi, Şelale, Gülen Kayalar, Pisagor Ağacı. Kamp alanında gezinirken sizi bu yerlere götürecek tabelaları görüyorsunuz. Burada ayrıca Nazlıgöl'ün karşısında, Bolu girişi tarafında bungalov evler bulunuyor. Çadır ile konaklamaya alternatif olarak bungalov evler kullanılabilir. Kamp alanından Bolu'ya doğru giderken 5 km sonra Seyir Tepesi denen bir yer var. Buradan kuşbakışı kamp alanını izleyebilirsiniz. Burası bölgedeki en yüksek noktalardan biri olduğundan manzarası gerçekten harika.

Dikkat Edilmesi Gerekenler
Yedigöller'de cep telefonları çekmiyor. Cep telefonları sadece Yedigöllerden Bolu'ya doğru çıkarken 5 km sonraki Seyir Tepesi denen yerde çekiyor. Ayrıca göl kenarı olduğundan sivrisinek bulunuyor. Sinkov gibi bir sinek kovucu almanızda fayda var.