Gelidonya Feneri - Adrasan

13 km lik, kayalık çıkışları olan, zor ve belirsizleşen işaretler sebebiyle dikkatli gidilmesi gereken bir parkur. Fenerin arkasındaki işareti takip ederek patikadan yukarı doğru tırmanılıyor.Yaklaşık 1-1,5 saat kadar süren bu tırmanıştan sonra tepeye ulaşıyorsunuz ve tepeden sağa doğru ilerleyen patika sizi bir uçurumun kenarından geçiriyor.

Karaöz - Gelidonya Feneri

Sizi Teke Yarımadasının güneydoğu ucuna dikilmiş olan Gelidonya Feneri'ne ulaştıracak bol manzaralı bir parkur. Bu parkurun ilk 7 km'si çam ormanı içinde bir toprak yoldan gidilerek tamamlanıyor. Bu yol üzerinde 3-4 tane çeşme var. Çok uzun bir rota olmadığı için, dilerseniz sağdan koylara inen patikaları takip ederek denize girebilirsiniz. Melanippe (Korsan Koyu) de bu koyların en sonuncusudur.

Veysel Amca'nın Yeri - Menekşe Yaylası

Orman içinde ilerleyen bir patika yol sizi önce Karpuz Deresine sonra da Menekşe Yaylasına ulaştıracak. Kaybolma riski olmayan, oldukça güvenli ve keyifli bir rota. Yürüyüş Soğukdere'den (Veysel Amca'nın Yeri), Menekşe Yaylası'na yaklaşık 3-4 saat sürer. Yol boyunca çıkarken 1-2 pınar bulunuyor. Fakat yaz aylarında kuruma ihtimaline karşı siz yanınınzda yeterli derecede su bulundurun. Menekşe Yaylasına kadar, Karpuz Deresi hariç başka bir su kaynağına rastlamıyorsunuz.