İğneada

İğneada

İğneada, Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı bir sahil kasabasıdır. İstanbula uzaklığı yaklaşık 250km dir. Buraya ulaşmak için takip edeceğiniz en güzel rota  İstanbul - Saray - Vize - Poyralı - Demirköy ve İğneada rotasıdır. İstanbuldan gelirken otobandan Çerkezköy çıkışından çıkıyorsunuz. Önce Saray, ardından Vize'ye doğru geliyorsunuz. Vize'den Pınarhisar tabelalarını takip ederek Poyralıya ulaşıyorsunuz. Poyralı'dan Demirköy'e geçip, buradan İğneada'ya varabilirsiniz. Yolculuk yaklaşık 3,5 saat sürüyor. Özellikle Poyralı'dan sonraki yol orman içinden geçen çok keyifli bir yol.

Limanköy

Limanköy

Limanköy, Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı bir balıkçı köyü. Limanköye gitmek için öncelikle İğneada'ya gelmeniz gerekiyor. İğneada'dan Limanköy yaklaşık 7,5 km. Dilerseniz İğneada'da konaklayıp Limanköy'e günübirlik gezi yapabilirsiniz. Limanköy'ün en güzel yeri hiç kuşkusuz köy meydanındaki kahvesi.

İğneada - Limanköy

İğneada - Limanköy

İğneada - Limanköy 7.5 km lik bir rota. İki yerleşim yeri arası tamamen asfalt. Trekkingden çok, İğneadaya tatil yapmaya geldiğinizde vakit geçirebileceğiniz bir rota. Rotanın yarısı deniz kenarında, diğer yarısı ise gidişte orman içinden, dönüşte liman tarafında bulunuyor. Sonbaharda bu rotayı yapmak, özellikle orman içinden geçerken oldukça hoş olacaktır.

Kıyıköy

Kıyıköy

Kıyıköy merkezde Atatürk Parkı var. Burada sabah kahvaltınızı keyifle yapabilirsiniz. Genellikle dışarıdan gelen ziyaretçilerin güne ilk başlangıç noktası burada kahvaltı yapmak oluyor. Kıyıköy’de bol bol pansiyon bulunuyor. Merkezde yürürken çevrenize bakınmaya başlarsanız mutlaka birileri size pansiyon ayarlamaya çalışacaktır.

Tarık'ın Yeri

Tarık'ın Yeri

Tarık'ın Yeri, Kıyıköy'de Pabuçdere nin hemen yanına kurulu bir kamp alanı. Dere üzerinde yüzen dubalarda yemek yiyebilirsiniz ve akşamlaı özel olarak hazırlanmış kamp ateşi alanında ateş karşısında vakit geçirebilirsiniz.