Adatepe Köyü - Zeus Altarı

Adatepe Köyü - Zeus Altarı

Adatepe Köyü Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı bir köy. Altınoluk'tan Küçükkuyu istikametine giderken Küçükkuyu'ya girdikten sonra Adatepe Köyü tabelasını göreceksiniz. Adatepebaşı adlı bir köy daha bulunduğundan bununla karıştırmayın.

Mıhlı Şelalesi

Mıhlı Şelalesi

Mıhlı Şelalesi, Kaz Dağları bölgesinde görülmesi gereken bir yer. Özellikle serin sularında yüzmek gerçekten çok keyifli. Eğer siz de tuzlu su yerine tatlı suyu daha çok seviyorsanız buraya gitmenizi öneririm.

Darıdere Mesire Yeri ve Kamp Alanı

Darıdere Mesire Yeri ve Kamp Alanı

Darıdere Mesire Yeri ve Kamp Alanı, Kaz Dağlarında kalabileceğiniz en güzel kamp alanıdır. Kamp alanının hemen yanından dere geçmektedir ve derede bir gölet oluşmuştur. Burası derede yüzmek için ideal bir noktadır. Geceleri, yıldızların akalarınızın altında olduğunu hissedeceğiniz bir kamp alanı.

Behram Köyü (Behramkale - Assos)

Behram Köyü (Behramkale - Assos)

Behram Köyüne, İzmir-Çanakkale yolu üzerinde Çanakkale yönüne doğru giderken, Küçükkuyu'dan sonra sola Assos tabelası ayrımıyla ulaşılıyor. Köyün adı Behram olmasına rağmen burası artık Assos veya Behramkale olarak tanımlanıyor.

Şahin Deresi Kanyonu

Şahin Deresi Kanyonu

Şahin Deresi Kanyonu, Balıkesir ili, Edremit ilçesi, Altınoluk Beldesinde bulunuyor. Altınoluk içine girdiğinizde BİM'in karşısında Yapıkredi bankasının arasından sağa doğru girip düz devam edin. Herhangi bir yere sapmadan düz devam ettiğinizde ileride sola doğru Bent Otel, Şelale tabelasını göreceksiniz. Buraya girdiğinizde yaklaşık 2 km sonra sağda işletme girişini göreceksiniz.

Sutüven Şelalesi ve Hasanboğuldu Göleti

Sutüven Şelalesi ve Hasanboğuldu Göleti

Şelaleye gelmek için Altınoluk'tan Edremit'e doğru giderken Zeytinli Beldesi tabelasını göreceksiniz. Yerleşim yerine girdiğinizde ana caddeyi takip edin. Yerleşim yerinin bitiminde bir köprüyle karşılaşacaksınız. Köprüden geçtikten sonra sola doğru giden yolu takip etmelisiniz.

Sivrice Koyu

Sivrice Koyu

Midilli Adasının kuzeyinde, sanıyorum Anadolu'nun Midilli'ye en yakın noktasıdır. Ticari olmaktan çok uzak birkaç pansiyon ve restoran dışında, koyda fazla bir yapı bulunmuyor. Biz üç gün Fehmi'nin yerinde kaldık ve kendisinin yaptığı mütiş balıklardan yeme fırsatına sahip olduk. Eğer denize girmek istiyorsanız, Mayıs ayından sonra gelmelisiniz. Bu mevsimde hava biraz rüzgarlı ve deniz de dalgalıydı.