Karasu - Maden Deresi Bisiklet

Ulaşım
Karasu'ya ulaşım için Sakarya Vib turizmi kullanabilirsiniz. İstanbul'dan yaklaşık 225 km. Yol çok basit. İstanbul'dan TEM otoyolundan gelirken Adapazarı çıkışından çıkıyorsunuz. Adapazarı içine girdikten sonra Karasu tabelalarını takip ediyorsunuz.

Karasu
Karasu, Adapazarı'nın bir sahil kasabası. Burası tam bir yazlıkçılar kasabası haline gelmiş. Zaten tüm sahil boyunca göreceğiniz yazlık inşaatları bunu size gösterecek. Yalnız karasu'nun sahili çok temiz değil. Umarız gün gelir daha temiz bir sahil halini alır. Zaten bi de buraya sahili yüzünden değil, buraya yaklaşık 20 km uzaklıktaki Maden Deresini görmeye geldik. Karasu - Maden Deresi arasındaki yolun tamamı asfalt. Bu yüzden trekking değil, bisikletle yapılacak bir rota. Karasu'da bisiklet kiralayacak yerler de bulabilirsiniz. Genelde yazlıkçı yerleşim yerlerinde bisiklet bulmak daha kolay oluyor.

Maden deresine ulaşmak için, önce Karasu - Kocaali yoluna çıkıyorsunuz. Adapazarı istikametinin tam tersi oluyor. Yaklaşık 10 km gittikten sonra sağa Maden Dere tabelasını göreceksiniz. Buradan sonra yaklaık 2 km sonra bir köye vardığınızda bir yol ayrımı daha oluyor. Orada da tabelalar sizi yönlendirecek. en keyifli yok son 7 km lik yol. Kimi zaman dere üzerinden geçiyor, kimi zaman sağlı sollu fındık bahçelerini görüyorsunuz. Dikkat etmeniz gereken tek şey köpekler. Bir sorun çıkarmıyorlar ama havlamaları sizi korkutabilir. Yolun sonunda Maden Deresi Antik Maden Tesislerine varıyorsunuz.

Bu tesis için belli ki çok para harcanmış. Gerçekten de çok güzel bir tesis. Ama otel kısmı bitirilememiş. Biz burada çadırda kaldık. Tesisi şu an Sezai Çağlayan işletiyor. Kendisine ulaşabileceğiniz telefon numaraları: 0 (536) 670 1905 ve 0 (538) 931 1550. tesiste bir de restoran bulunuyor. Burada alabalık yeme şansınız var. Ayrıca Antik Maden Tesisleri Telefon numarası 0 212 662 9292

Bisikletlerinizi burada kilitleyip, şelaleye doğru bir gezinti yapabilirsiniz. Bu rota için detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.