Mitari Camping & Villas - Halkidiki (Χαλκιδικής)

Yunanistan haritasına baktığınızda, Ege Denizi'ne uzanmış üç parmaklı bir el görünümündeki 3 yarımadayı hemen fark edersiniz. Burası Halkidiki. Halkidiki demek Yunanistan’ın Maldivleri demek, tertemiz turkuaz renkli deniz, muhteşem koylar, eğlenceli turistik mekanlar, cıvıl cıvıl hayat demek.

Üç parmaklı diyorlar Halkidiki yarımadasına ama ben nedense bunların her birini bacağa benzetiyorum. Kassandra, Sithonia ve Aynoroz bacakları. Kassandra Selanik’e en yakın bacak olduğu için daha popüler ve hareketli.

Dolayısıyla daha çok turist çekiyor. Bizim favorimiz Sithonia bacağı. Sithonia muazzam dağ köylerine sahip yemyeşil bir yarımada. Sithonia, daha az turistik mekanlara sahip dolayısıyla Kassandra’ya göre daha sakin. Burada şahane kamp alanlarının, gizli koyların sizi beklediğini unutmayın.

Halkidiki'nin üçüncü bacağı Ayronoz adeta bir 'Keşiş bölgesi'. Sadece erkelere açık olan manastırları ziyaret etmek isterseniz özel izinler almanız gerekiyor. Kadınların Aynoroz'u ziyaret etmesi ise yasak.

Eylül ayının son günlerini doğayla başbaşa, sakince bir tatil yaparak geçirmek istedik ve çadırımızı alıp Mitari Camping'e gittik.

Mitari kamp alanı (Mitari Camping & Villas) Selanik’e 115 km uzaklıkta Sithonia’nın Nikiti beldesinde yer alıyor. Kamp alanı müthiş güzel bir koya sahip. Tertemiz kum plajı, rengarenk balıklarla birlikte yüzebildiğiniz bir denizi var. Ancak bu sakin ve eşsiz atmosferi sezonda yakalamak mümkün mü emin değilim. Sunduğu hizmetleri, temizliği, koyu nedeniyle sezonda çok tercih edilen Mitari Camping’e 15 Eylül-1 Ekim arası gitmenizi tavsiye ederim. Kampı bu yıl biz kapattık, seneye de aynısını yapmayı planlıyoruz.

Mitari Camping oldukça organize bir kamp alanı. Çadır ya da karavanınızla burada kamp yapabilirsiniz. Mitari Camping'de diğer bir konaklama seçeneği de Mobile Homes olarak isimlendirdikleri 2 ve 4 kişilik evler. Çadır ve karavan için yer ücreti ödüyorsunuz ayrıca kişi başı da bir ücret ödemeniz gerekiyor. Sezona ve tercihinize göre detaylı fiyat listesi web sitelerinde mevcut: https://www.mitari.gr/ 

Kamp alanı içinde duşlar, tuvaletler, bulaşıklarınızı yıkayabileceğiniz bir mutfak mevcut. Ayrıca ücret ödeyerek buzdolabı kiralayabiliyorsunuz. Çamaşırlar için de çamaşır makinası var. Yine kamp alanı içinde bir tane kafe&bar, taverna ve küçük bir süpermarket bulunuyor.

Mitari kampın bizim için en büyük süprizi ise Türkiye’den karavanlarıyla gelen iki çiftle tanışmak oldu. Lale-Cenk, Demet-Tanju çiftiyle hemen kaynaştık, şahane sofralar kurduk. Hiç beceremediğim, yemeyi çok sevdiğim ve burnumda tüten pişiyi Lale benim için yaptı. Sizin için önemsiz gibi görünebilir ama bir gurbetçiyi mutluluktan ağlatacak detaylar bunlar :) Yeni dostlarımızla bolca memleket meseleleri üzerine sohbetler yaptık, kampçılığı, karavan hayatını masaya yatırdık. Cenk klarnetini çıkardı, Lale müthiş sesiyle geceyi ziyafete çevirdi.

'Benzerlikler sadece birer tesadüften ibarettir. Ve bütün tesadüfler gibi kaçınılmazdır' dedik.

Son söz: Her gittiğimiz yerde bir otelde veya evde kalmak zorunda değiliz. Kamp tatilini seviyorsanız, yola çıkın ve burayı kaçırmayın!