Şimşirlik - Sazköy

Ulaşım
Düzce merkezine, İstanbul ya da Ankara'dan otoban yoluyla ulaşmak mümkün. Merkeze ulaştığınızda İtfaiye binasını sorarak bulmanız gerekiyor. İtfaiye'yi sağınızda bırakarak yola devam ettiğinizde Beyköy'e ulaşacaksınız. Beyköy'de Samandere Şelalesi tabelalarını takip edecekseniz. Sağa doğru yaylalar tabelalarını, ileride Samandere Şelalesi tabelasını gördüğünüz yerden 5 dk. sonra Şimşirlik'e varıyorsunuz. Şimşirlik Pansiyon yolun sol tarafında karşınıza çıkacak.

Rota
Şimşirlik'ten Sazköy 4.5 km uzaklıkta. Rotayı tamamladığınızda gidiş geliş 9 km yapmış oluyorsunuz. Yaklaşık 3 saatte gidiş dönüş yapabilirsiniz. Rota tamamen toprak bir yoldan oluşuyor. Rota iki derenin kesiştiği noktadan başlıyor. Her iki derenin de üzerinden geçen ve normal şartlarda kullanılabilen bir araba yolu var. Ancak dere yükseldiği zaman bu yoldan araba geçemiyor.

Rotanın başlangıcı, yani Şimşirlik pansiyon 2 derenin birleştiği yerde. Her iki dere geçiş noktası da hemen bu başlangıçta bulunuyor. İlk dere geçişi için köprüyü kullanıyorsunuz. Diğer dereden taşlar yardımı ile geçebilirsiniz. Toprak yol sizi elma ağaçlarının bulunduğu tarlaların arasından geçiriyor. Daha sonra yol yavaş yavaş yükseliyor ve bir anayola bağlanıyor. Anayola bağlandığınızda yolunuza direkt devam etmeniz gerekiyor. Sola, geriye doğru dönmemelisiniz. Hemen bu bağlanmadan sonra yine sağa doğru bir yol ayrımı var, buraya da dönmeden düz devam ediyorsunuz. Bu yol da sizi direk Sazköy'e götürecek. Yol üzerinde bol bol böğürtlen var. Ağustos sonu, Eylül başı gibi gelirseniz iyi bir ziyafet çekme imkanınız olacaktır. Köyün ilk evlerine vardığınız nokta asıl köy meydanı değil. Sola dönüp yolu takip ederseniz asıl köy meydanına da varabilirsiniz. Köy, bir Abazha Köyü ve genellikle yazlık amaçlı kullanıldığı evlerin yapısından anlaşılıyor. Evler, geniş bahçeli villa tipi yazlıklar.