Giresun

Giresun'da havaalanı olmadığı için, buraya ulaşım için Samsun veya Trabzon havaalanını kullanmanız gerekiyor. Eğer bir karadeniz gezisi planlıyorsanız Samsun hava alanını sçebilirsiniz. Böylece Samsun'dan Giresun'a geçerken yol üzerinde Ordu, Fatsa vb yerleri de görme şansınız olur.

Giresun ili, Karadeniz sahil yolu boyunca kurulu olan diğer yerleşim yerleri gibi bol bol betonlaşmanın olduğu bir sahil şehri. "Gelişme"yi daha fazla apartman yapmak ile aynı gören anlayış tüm sahil boyunca kendisini gösteriyor. Giresun da gideceğiniz başlıca yerlerden biri Giresun Kalesidir. Kale küçük bir yarımadanın tepesinde kalıyor. Şehir içinde sizi kaleye yönlendiren tabelaları görebilirsiniz. Kale küçük bir yarım adanın tepesinde olduğundan Giresun'un her iki tarafını da tepeden görebilirsiniz.

Kaleye giderken yol üstünde Milet Bahçesi ismiyle belediye çay bahçesi var. Bu çay bahçesi Giresun limanını gören bir yer ve her belediye çay bahçesinin olduğu gibi gayet sakin ve keyifli. Millet Bahçesi, Giresun Üniversitesi Rektörlüğü ve Kapu Camii yanında yer alıyor. Özellikle bol ağaçlı olması, sıcak zamanlarda serin bir mekan yaratıyor.

Giresunun yukarılarından sahile kadar inen ve trafiğe kapalı olan Gazi Caddesi var. Burası insanların yürüyüş yaptığı, Giresun'un ana caddelerinden biri. Bu caddenin sahile vardığı yer aynı zamanda Giresun Belediyesinin buşunduğu yer. Cadde sahile ulaştıktan sonra yine trafiğe kapalı bir caddede yürüyüş yapabilirsiniz.