Venedik

Venedik, gerçekten de hayal ettiğimiz gibi bir masal şehri. Sokakların çoğu su altında kaldığından, şehir içinde ya labirent gibi sokaklarda köprülerden geçerek yada kayıklarla geziyorsunuz.  Festival zamanını göremedik ama maske satan dükkan sayısından belli ki çok renkli bir karnaval yaşanıyor bu şehirde.

Gondola bineriz diye düşünüyorsanız, kişi başı 40 Euro vermeniz gerekiyor. Sayıları oldukça az olan gondollarla Venedik'te gezinti yapmak, tamamen turistik bir aktivite haline dönüşmüş. Gondolda gezmek yerine, yürüyerek gezmeyi ve gondolları seyretmeyi tercih ettik.

Şehrin turistik hale gelmiş olmasının bir başka göstergesi de her köşe başında rastlayacağınız hediyelik eşya satan dükkanlar.

En büyük meydan olan Piazza San Marco'da bulunan Basillica di San Marco ve Palazzo Ducale sanırız ki en çok ziyaret edilen yerlerden biri. Bu kocaman ve muhtemelen her mevsim kalabalık meydanın dışında herhangi bir köşeyi döndüğünüzde rastlayabileceğiniz bir çok ufak meydan da bulunuyor.

Venedik'te iki tren istasyonu bulunuyor. Mestre ve Santa Lucia. Venedik'e tren ile geliyorsanız ve şehrin merkezini gezmek istiyorsanız ulaşmanız gereken istasyon Santa Lucia.