Sığacık

Sığacık'a ulaşmak için öncelikle Seferihisar'a gelmeniz gerekiyor. Seferihisar!a İzmir'den otobüs veya dolmuş kullanabilirsiniz. Yaklaşık 1 saat sürüyor İzmir - Seferihisar arası. Otobüs ve dolmuşlar Üçkuyular (Fahrettin Altay) dan kalkıyor. Seferihisar'a giden otobüs numarası 730. Otobüs saatleri ve detayları için ESHOT web sitesine bakabilirsiniz.

Seferihisar merkeze ulaştığınızda A101 marketin hemen yanından Seferihisar sahillerine minibüsler kalkıyor. Normalde minübüslere yoldan da binebilirsiniz ama ilk duraktan binmenizi tavsiye ederiz, bu sayede oturarak gidebilirsiniz. Seferihisar'dan Sığacık yaklaşık 15 dakika sürüyor.

Seferihisar'ın önemli bir özelliği de Cittaslow (sakin şehir) ünvanı kazanmış ilçe olmasıdır. Cittaslow hakkında daha detaylı bilgi için tıklayın.

Sığacık iki kısımdan oluşuyor diyebiliriz. Şehir merkezinin bulunduğu ve marinanın olduğu yer ile bir tepe arkasında kalan ve yürüyerek 15 dakikada ulaşabileceğiniz küçük koy. Bu koy asıl denize girmek için kullanılan plaja sahip. Bu koydaki burunda bir tatil köyü var ve rüzgar sörfü yapabileceğiniz işletme bulunuyor. Sığacık bol rüzgarlı oldğundan rüzgar sörfçüleri için tercih edilen bir sahil kasabası.

Bu koya giriş için belediye kişi başına 2 TL alıyor. Bunun karşılığında da şezlong, şemsiye, duş, tahta masa hizmeti veriyor. Tahmin edileceği üzere herkese yetecek kadar bulunmuyor. Aynı zamanda plaj önünde zeytin ağaçları da bulunuyor. Gölge için bu zeytin ağaçları da kullanılıyor. Hatta şezlonglardan daha iyi olduğunu söyleyebiliriz.

Bu koyda bir iki tane otel bulunuyor. Ayrıca koydan tepeye doğru bir iki otel ve pansiyon var. Burada kahvaltı hariç kişi başı 30 TL ye kalacak yer bulunabilir. Biz Huzur Pansiyon da kaldık. Telefon numarası : 0(232) 745 7201.

Her yerde olduğu gibi burada da hafta içleri plaj daha sakin oluyor. Özelikle İzmir'e yakın olması dolayısıyla hafta sonu günübirlikçilerin gelmesiyle plaj daha kalabalık oluyor. Plajın hemen yanında birkaç kafe-bar da bulabilirsiniz.

Şehrin merkezi tarafında büyük bir marina bulunuyor. Sanırım bu marinadan kaynaklı, marinanın hemen yanında Migros'u bulabilirsiniz. Yine şehirdeki market, bar, kafe, restorantlar bu marina boyunca yerleşmiş. 

Sığacık'ta bir kale bulunuyor. Daha doğrusu kalenin kalıntıları ve surları. Bu kale surlası içinde bulunan mevkiye doğal olarak kaleiçi deniyor. Pazar günleri bu kaleiçi mevkiinde semt pazarı kuruluyor. Buradan sadece meyva-sebze değil aynı zamanda ev yapımı baklava-börek vb de bulabilirsiniz.

Ayrıca merkezden plajın bulunduğu yere gelirken sola doğru otellerin bulunduğu yere giren yoldan Teos Çamlık Mesire Yeri ve Ekmeksiz Plajı. Mesire yerin isminden de anlaşıldığı üzere çam ağaçlarının altında bir dinlenme yeri. Ekmeksiz Plajının tadilatta olduğunu söyledikleri için oraya gitmedik. Arabanız varsa gidip oraya da bakabilirsiniz.