Ormanlı Köyü

Ulaşım

Ormanlı Köyüne İstanbuldan yeni yapılan yol ile de ulaşılabiliyor. Bu yol bilgisi aşağıdaki haritada mevcut. Burada Çatalca üzerinden nasıl geleceğinizi anlatacağız. TEM Otoyolundan Çatalca çıkışından çıkıp Çatalca içine doğru geliyorsunuz. Çatalcanın içinden geçerken sağa doğru Subaşı Tabelasını göreceksiniz. Çatalca ayrımından Subaşına yaklaşık 10 km var. Subaşından sonra sağ tarafa Kestanelik'e doğru dönüyorsunuz. Kestanelikten sonra Dağyenice ve Çanakça tabelalarını takip etmelisiniz. Bu köylerden geçtikten sonra Ormanlı Köyüne varacaksınız. Yol toplamda 80 km.

Ormanlı Köyü, İstanbul'a yakınlığı nedeniyle günübirlik ziyaretçilerin hafta sonlarında denize girmek için kullandıkları bir yer haline gelmiş. Köyün girişinde tam karşınızda kahvehaneler bulunuyor. Köyün içerisine biraz yokuş çıkarak ulaşıyorsunuz. Köyün tüm sokakları arnavut kaldırımı. Köyde bir çok elektrik direğinin üstüne leylek yuvaları görebilirsiniz.

Kahvehaneleri karşınıza aldığınızda sağ taraftaki afsalt yoldan ilerlediğinizde, yaklaşık 5 km sonra denize ulaşıyorsunuz. Sahile giriş ücretli. Araba başına 5 tl alıyorlar. Karadeniz sahili olduğundan cankurtaran mevcut. Dalgalar gerçekten hırçın olabiliyor. Yüzmek bir hayli zor. Kumsalda bir adet restoran var. Sahilde gölge olabilecek hiç bir yer olmadığından ya kendi şemsiyenizi getirmelisiniz ya da restoranda takılmalısınız. Restorandakiler hiç te güleryüzlü değiller. Restoran aynı zamanda günlük 10 TL ye çardak kiralıyor. Fiyatlar makul. Bira 3,5 TL. Bu restoranın üst tarafındaki alanda günübirlik çadır kurailirsiniz.

Burası aynı zamanda yamaç paraşütçülerinin mekanı. Sahilde yüzerken ara sıra kumsala inen paraşütçüleri göreceksiniz. Sahile yakın Durusu Gölü var. Yaklaşık bir buçuk bir saatlik yürüyüşle göle gidip gelebilirsiniz. Yalnız yanınıza mutlaka sinkov almalısınız. Göl kenarı olduğundan sivrisinekler tahmin edemeyeceğiniz kadar çok ısırıyorlar. Kısa kollu ve şortlarla geçtiğimiz bu yerin acısını 3 gün taşıdık. Göle gitmek için Plaj alanına girdiğiniz yere gelip hemen solundan giren patikaya sapmalısınız. Bu patikada yaklaşık 2 km gittikten sonra solunuza orman bakanlığının bir binası çıkıyor. Burada önünüze çıkan yola doğru sağa kıvrılın.Buradan 100 metre sonra sola giren patikaya girince göl kenarına ulaşmış oluyorsunuz. Göle girmeden devam ederseniz 1.5 km sonra asfalt yola ulaşabilirsiniz. Asfalt yol üzerinde sağlı sollu piknikçileri görebilirsiniz. Bu yol piknikçilerden kaynaklı çok pis durumda.