Mıhlı Şelalesi

Mıhlı Şelalesi, Kaz Dağları bölgesinde görülmesi gereken bir yer. Özellikle serin sularında yüzmek gerçekten çok keyifli. Eğer siz de tuzlu su yerine tatlı suyu daha çok seviyorsanız buraya gitmenizi öneririm.

Mıhlı Şelalesi, Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesi, Küçukkuyu Beldesinde bulunuyor. Ayvalıktan Küçükkuyu'ya doğru gelidiğinizde Küçükkuyu'ya girdikten hemen sonra Adatepebaşı, Mıhlı Şelalesi tabelasını göreceksiniz. Buradan 2 km içeride 1-2 tesis bulunuyor. Biz Atila'nın Yerine gittik. Yüzmek için en güzel yerlerden birisi burası. Giriş için 30 TL otopark parası alıyorlar. İlginç bir şekilde derenin karşısı bu işletmeye ait değil. Piknik yapmak isteyenler için tahta masalar 40 TL. İşletmede yemek yerseniz ekstra bir ücret alınmıyor. 

Burada 2 göletçik oluşmuş durumda. Bir tanesine yüzerek ulaşıyorsunuz ve tam şelalenin altında kalıyor. Su gerçekten çok temiz ve insanın sudan hiç çıkası gelmiyor. Su tabi ki soğuk.

Derenin yaklaşık 250-300 mt aşağı kısmında Başdeğirmen Köprüsü bulunuyor. Bir ara dere içinden buraya yürüyüp oradaki manzarayı görmenizi tavsiye ederim. Dere içinden yürüyüş biraz zorlu. Kayalıklardan geçmekten korkanlar için aynı noktaya, Atilanın Yerine gelmeden hemen önce mavi renkli Şelale tabelasının yanından giren patikayla da ulaşılabilir.