Bezirgan - Sarıbelen - Gökçeören

Rota toplamda 16.7 km lik bir mesafe. Rotanın Sarıbelen'e kadar olan kısmı çok keyifli değil, Sarıbelen - Gökçeören kısmı daha keyifli. Sarıbelen'den sonra cep telefonunuz çekmeyecektir. 

Rotanın başlangıcı Bezirgan'daki bakkalın hemen yanı. İşaretler sizi köyün içindeki evlerin arasından geçirerek bir traktör yoluna çıkarıyor. Sağdan devam edip ileriden tepeye tırmanışa başlıyorsunuz. Bu tırmanış sizi 1.5km yukarıdaki ana yola kadar çıkarıyor.

Asfalta çıkmadan sağdan devam ediyorsunuz. Patika kestirme yaparak ileride sizi yine anayola ulaştırıyor. Anayola tekrar ulaştığınız noktada aşağıda görünen asfalt yola ineceksiniz. Bu iniş sizi çöplerin arasından geçiriyor ve bu da keyfinizi biraz kaçırıyor. Asfalta ulaşınca tabelaları göreceksiniz. Karşı çarpraza geçerek yola devam ediyorsunuz. Patika sizi küçük bir dere yatağına getiriyor. Buradan karşıya geçin ve önünüzdeki tarlanın da tam karşısına geçin. Tarlayı da geçtikten sonra yukarı devam eden yolda işaretleri göreceksiniz. Bu işaretleri takip eden çıkışı tamamladığınızda Sarıbelen'e giden asfalt yola varıyorsunuz. Bu yol boyunca Likya Yolu tabelasını görene kadar devam edin.

Aynı zamanda tabelanın olduğu yerde bir çeşme ve çardak bulunuyor. Mola vermek için ideal bir yer burası. Buradan yol yine bir çıkışla devam ediyor. Çıkış sizi yine asfalta ulaştırıyor. Asfalttan sola doğru 100 metre ilerlediğinizde yine tabelaları göreceksiniz. İlk çıkışta Gökçeören 13km yazıyordu, burada da 13km yazıyor. Burada bir tabela yanlışlığı yapılmış. Bu patika sizi bir traktör yoluna bağlayacak, yol boyunca sola yukarı doğru devam edin. Bir müddet sonra bir yaylaya ulaşacaksınız. Burada yıkık br yayla evi göreceksiniz.

Yayladan geçen bu yol önünüzdeki tepeyi aşarak sizi büyük düzlüklere ulaştırıyor. Bu kadar iniş ve çıkıştan sonra bu düzlüklerde yürümek ayaklarınızı epey rahatlatıyor. Düzlük bittiğinde sağda yıkık bir ev görünecek. Yol bu evin yanından devam ediyor. Yol bundan sonra köy görünene kadar düzlükte ilerliyor. Bu düzlüklerde aynı zamanda bol bol domuz izlerine de rastlayabilirsiniz. Köy görününce kısa bir inişle köye varıyorsunuz.

Köyde konaklamak için caminin yanındaki Hüseyin Yılmaz'ın pansiyonunu kullanabilirsiniz. Kendisi size her türlü konuda gereğinden fazla yardımcı olacaktır. Akşam yemeği ve sabah kahvaltısı dahil 50-60 TL ye burada konaklayabilirsiniz. Hüseyin Yılmaz tel : 0 537 810 5983

Rotanın zor yönlerinden biri gölgenin olmaması. Sürekli güneşi hissederek ilerliyorsunuz. Özellikle sıcak mevsimde rota yorucu olabilir. Yanınıza bol su almanızı öneririm.