İzmir - Bodrum Bisiklet Turu 3.Gün : Pamucak - Güzelçamlı

Turumuzun 3. gününde Pamucak'tan Güzelçamlı'ya kadar aheste bir yolculukla 44 km, 3,5 saat sürüş ile toplam 6.5 saate vardık. Yine sahil boyunca ilerledik. Toplam tırmanmamız 300m'yi geçmedi.

Dereli pansiyondan çıktıktan sonra sağdan, oteller boyunca gidebileceğiniz bir yol bulunuyor. Biz bunun yerine daha fazla manzara görebilmek için doğrudan Seferihisar - Kuşadası anayoluna bağlanarak ilerledik. Tabi aşağıdan giderseniz başlangıçta düz ilerliyorsunuz ama sonradan ana yola bağlanmak için daha sert bir çıkış sizi bekliyor olacak. Yola çıkar çıkmaz sağlı sollu birkaç tane ATV ve At Safari yaptıran yerler göreceksiniz. Yoldan devam edip yokuşu tamamladığınız zaman Pamucak Koyu manzarasını tepeden göreceksiniz. Biraz daha ilerleyince artık Aydın il sınırına geleceksiniz ve İzmir'i arkanızda bırakmış olacaksınız.

Aydın il sınırından girip ilerlediğinizde Kuşadası'na varmış oluyorsunuz. Anayol Kuşadası'nın dışından geçiyor. Biz aynı zamanda Kuşadası'nı da görmek için şehrin içinden geçtik. Öğlen molamızı şehir merkezinde verdik. Şehirden çıkıp tekrar anayola bağlandıktan bir müddet sonra sağa doğru Davutlar, Güzelçamlı tabelasını göreceksiniz. Bu tabelayı takip ederek önce Davutlar'a, oradan da ilerleyerek Güzelçamlı'ya vardık.

Güzelçamlı'da başkalarının kalmasını tavsiye etmeyeceğim Lazoğlu Kamp ve Tatil Köyü diye bir yerde kaldık. Bugünkü rotamızı kısa tuttuk. Çünkü ertesi gün Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nın içinden geçiş yapmak istiyoruz ve zorlu bir tırmanış bizi bekleyecek.

Güzelçamlı'da size önerebileceğim en iyi şey Meşhur Bozdoğan Pidecisi'nde peynirli Bozdoğan pidesidir. Tadı gerçekten de harika bir peynirle yapılan pide :) Şehir küçük olduğu için kime sorsanız yerini size gösterecektir.