İzmir - Bodrum Bisiklet Turu 1.Gün : İzmir - Sığacık

Daha önce yapmış olduğumuz Yalova - Çanakkale ve Çanakkale - İzmir turlarımızın devamı olarak İzmir - Bodrum bisiklet turunu yapmaya karar verdik. İzmir'den Sığacık'a giden 2 rota bulunuyor. Sahilden giden rotayı 3 kez yaptığım ve çok keyifli olmayan bir rota olduğu için Menderes üzerinden Sığacık'a giden yolu seçerek turumuza başladık. Gün boyu toplamda 62km yol yapıp, 4 saat sürüş ve 7,5 saatlik toplam süre ile günü tamamladık.

İzmir içinde vakit kaybetmemek için, İzban ile Cumaovası istasyonuna gelerek turumuza Menderes'ten başladık. Önce Menderes merkezinde bir börek salonunda kahvaltımızı yaptık ve Menderes - Orhanlı yolunu kullanarak yolculuğumuza başladık. Bu yol düz bir yol, yani ana yola çıktıktan sonra dönmeniz gereken bir yer karşınıza çıkmadığı için, yanlış gitme şansınız da pek olmayacak. 13km ye geldiğinizde çok keyifli bir yokuş aşağı yol göreceksiniz. Ağaçların içerisinden aşağı doğru bisikleti kendi hızına bırakarak buranın keyfini çıkarın. Bu meyil Kuyucak Köyünün çıkışı, Yeni Orhanlı-Eski Orhanlı ayrımına kadar devam ediyor. Yolda ara ara kamyonlar geçiyor, bu kamyonlara dikkat edin.

Yola devam edip Yeni Orhanlı, Ürkmez tabelasını gördüğünüzde, siz sağdan yukarı doğru Eski Orhanlı yolunu takip edeceksiniz. Buradan itibaren yokuşumuz başlıyor. Bu Eski Orhanlı yolunun kötü taraflarından biri gölgelik yerlerinin pek olmaması. Hem yokuş hem de sıcak, özellikle öğlen saatlerinde buradan geçerseniz biraz canınızı sıkabilir. Başlangıçtan buraya geliş yaklaşık 2 saat sürdü. Siz de ona göre erken çıkarsanız, tam öğlen güneşi zamanı burayı geçmiş olursunuz. 

Eski Orhanlı yolu çıkışına vardığınızda 120m yükseklikte olacaksınız. Eski Orhanlı köyünün tepe noktasına vardığınızda ise yaklaşık 300m yüksekliğe çıkmış olacaksınız. Buradan Beyler yol ayrımı, Kavakdere barajına kadar yine bir iniş sizi bekliyor. İndiğiniz noktanın yüksekliği 100m civarında olacak. Burada Beyler 6km tabelasını göreceksiniz ve baraj solda kalacak şekilde sağdan Beyler Köyü'ne doğru devam edin. Burada tekrar Beyler Köyü'ne doğru bir çıkışa başlayacaksınız. Beyler Köyü yaklaşık 350m yüksekliğinde. Beyler Köyü'ne 100-150m kala bir kuyu suyu göreceksiniz, eğer öğlen yemeği için mola vermediyseniz ve yanınızda yiyeceğiniz var ise, burası tam yemekli mola yeridir. 

Buradan sonra Beyler Köyü girişine geldiğinizde karşınıza bir otobüs durağı ve sağda okul çıkacak. Anayol soldan devam ediyor ama siz ana yoldan devam etmeyip düz gidin ve köy içinden geçip merkezdeki kahvelere ulaşın. Eğer kuyu suyunun orada mola vermediyseniz buradaki kahveler günün yorgunluğunu atmak için birebir. Burada iyice dinlendikten sonra yola çıktığınızda Seferihisar'a kadar ufak 1-2 çıkış haricinde güzel bir yol ve iniş sizi bekliyor. Özellikle Seferihisar Barajı boyunca geçtiğiniz yollar çok keyifli.

Barajdan sonra düz devam ettiğinizde Seferihisar Nejat Hepkon Hastanesinin önünden geçerek aşağı Seferihisar Pazaryerinin bulunduğu mevkiye ulaşıyorsunuz. Eğer Salı günü buradan geçiyorsanız, burada köylü pazarına uğrayabilirsiniz. Sadece köylülerin tarlalarından getirdikleri ürünlerin satılmasına izin veriliyor Salı günü. eğer Cuma günü buradan geçiyorsanız, normal pazar olacak.

Seferihisar içinden geçerek Sığacık'a doğru yol alıyoruz. Seferihisar - Sığacık arası 4-5km kadar. Sığacık'a vardığınızda, burada Kaleiçi mevkiinde kalabileceğiniz pansiyonlar mevcut. Eğer Pazar günü buraya vardıysanız, Sığacık'ın meşhur pazarını burada görebilirsiniz. Tüm yerel halkın evde kendi yaptıkları tatlı ve yemek çeşitlerini sergiledikleri bir pazar kuruluyor Kaleiçi kısmında.