Yalıköy - Çilingoz Milli Parkı - Karacaköy - Yalıköy Bisiklet Turu

Bir hafta sonu Yalıköy'den başlayıp, Çilingoz Milli Parkı ve Karacaköy'den geçerek tekrar Yalıköy'e geldiğimiz 60km'lik bir tur yaptık. Aslında amacımız İstanbul'dan arabayla İhsaniye civarına gelip, burada arabayı bırakarak Yalıköy'e pedallamak ve geceyi Yalıköy'de geçirip ertesi gün farklı bir yoldan geri gelmekti. Fakat arabamızla ilgili yaşadığımız bazı sıkıntılardan dolayı gece direk Yalıköy'e geçip tüm rotayı aynı günde yapmamız gerekti.

Rota için kararımız, Yalıköy'den çıktıktan sonra Çilingoz Milli Parkı'nın içinden geçerek ana yola varmak ve buradan tekrar Yalıköy kavşağına kadar ilerleyip, Karamandere, Karacaköy üzerinden tekrar Yalıköy'e varmak oldu. Toplam yolumuz 62km olup, toplam tırmanışımız yaklaşık 1000 metre oldu.

Yalıköyden çıktıktan 1km sonra sağa doğru Çilingoz Milli Parkı'na doğru girdik. Patikaya girdikten sonra sizi zorlu, taşlarla dolu bir yol bekliyor. Orman içinde uzun süre tırmanarak bu yolda ilerleyeceksiniz. Taşlı yol belirli bir yerden sonra düzeliyor ama tırmanış devam ediyor. Yalıköy'de deniz seviyesinde başlayan yolculuk yaklaşık 400 m olana kadar 14km boyunca devam edecek. Tüm yolculuğun en keyifli tarafı da buradan başlayıp anayola varana kadar olan 5km'lik kısa yol olacak. Anayola vardığınızda yükseklik 200m'ye düşmüş olacak.

Anayoldan sonrası bütün rota asfalt üstünde geçiyor. Bu anayol eski İstanbul-Kırklareli Yolu. Bu yol Karamandere-Karacaköy kavşağına kadar yaklaşık 10km sürüyor. Yol boyunca birkaç yerde sucuk-köfte ızgara yapılıyor. Bunlardan birinde mola vererek yemek ihtiyacınızı karşılayabiliriz.

Yalıköy'e kadar olan tüm asfalt yol iniş çıkışlı olduğu için yorucu bir yol olacak. Karamandere-Karacaköy kavşağından sonra Karacaköy'e kadar yaklaşık 20km yol yapıyorsunuz. Karacaköy'e geldiğinizde sağa dönerek köy içindeki kahvelerde bir çay molası verebilirsiniz. Buradan sonra kalan 10-12km'lik yolu da pedallayıp ilk noktanız olan Yalıköy'e varabilirsiniz.