Çanakkale - İzmir Bisiklet Turu 4.Gün : Burhaniye Ören - Dikili

Turumuzun 4.gününde Burhaniye Ören ile Dikili arasını pedalladık. Yaklaşık 5 saatte 80 kmlik br yol yaptık. Toplam yükseliş ve düşüşün az olmasından dolayı yine rahat bir yolculuk oldu. Genel olarak sahil boyunca ilerlediğimiz keyifli bir etap oldu bizim için.

Burhaniye Ören'den anayola çıkış yaptıktan sonra ilk bir kilometrelik yol emniyet şeridinin olmadığı bir yol. Çoğu zaman birinci şeritte gitmeniz gerekiyor. Bu yüzden kısa da olsa biraz tehlikeli bir yol. Bu ik kilometreden sonra ana yolda inişli çıkışlı bir şekilde ilerliyorsunuz. Yaklaşık 20km boyunca bu anayoldan ilerledik ve sağa Keremköy tabelasından içeri girdik. Bu yol zeytin ağaçları arasından geçtiğimiz çok keyifli bir yol. Keremköy'e vardığınızda karşınıza bir kitesurfing merkezi çıkacak. Keremköy yoluna girdikten 14 km sonra Ayvalık'a varıyorsunuz. 

Ayvalık'ta öğlen molası vererek meşhur Ayvalık tostumuzu da yemiş olduk. Ayvalık'tan çıktıktan sonra sağdaki Sarımsaklı Plajı yolunu takip ettik. Bu yol çok keyifli bir yol. Hem asfalt çok güzel, hem de manzara iyi. Bu arada önemli bir bilgi yazayım  buraya. Sarımsaklı Plajına giderken Terminal dönüşünden hemen sonraki sol araya girerseniz 100m sonra Yağmur Bisiklet'i görebilirsiniz. Eğer bisikletinizde bakıma ihtiyaç duyduğunuz birşey var ise, burada mutlaka baktırın. bölgede bulabileceğiniz en iyi bisikletçi burasıdır. Sarımsaklı plajından sonra sahil boyunca Dikili'ye kadar devam ediyorsunuz.