Olympos - Adrasan

Ulaşım
Antalya Otogarı’ndan, Olympos kavşağına giden minibüsler bulunmaktadır. Olympos kavşağına vardığınızda sizi aşağıya indirecek olan minibüslere ulaşırsınız. Kamil Koç veya Metro Turizm’in bu kavşaktan geçen Finike arabalarını da kullanabilirsiniz.

Rota
Rota, Olympos yönünden sahile doğru giderken, karşınıza çıkan açık hava müze giriş gişesinin hemen sağ arka tarafındaki kaya mezarının yanından geçerek başlıyor. Yaklaşık 15 km'lik, 7 saat süren bir rota. Kaya mezarını çıkarken Olympos Vadisi’ni sağ arkanızda bırakıyorsunuz. Bu çıkışı tamamlayınca orman içindeki bir patikadan ilerliyorsunuz. Yer yer eğimli olan bu patikanın asıl özelliği, içinden geçtiği ormanın sık yapraklı ağaçları, yol üzerindeki dalların arasındaki örümcek ağları ve aşırı derecedeki nem. Örümcekten korkanlar patikada en önde durmasınlar, tüm yol boyunca belki de yüzlerce örümcek ağı bozacaksınız. Her ne kadar örümcekler ve nem sizi rahatsız etse de bu sık orman size el değmemiş bir doğada olduğunuzu hissettiriyor. Ormanın sıklığı azaldığında bir müddet sonra önünüze bir kaya çıkacak. Buradan sonra kırmızı-beyaz işaretleri bulmak biraz daha zorlaşabilir. Doğru yolda olduğunuza, geniş bir çayırlık ve bir çoban kulübesi gördüğünüzde emin olabilirsiniz. Burada bir mola verip, aynı zamanda kulübenin arkasındaki manzaranın keyfini de çıkarabilirsiniz. Yola devam etmek için sırtınızı kulübeye verip tam karşıya doğru yürüyerek inişe geçmeye başlayın. İşaretleri biraz sonra fark edeceksiniz. Yolun buradan sonrası hep iniş. Yol üzerinde gözünüzü dört açarsanız, bol bol kaplumbağaya rastlayabilirisiniz. İlk etapta virajlı, çok sık olmayan bir orman içerisinden ineceksiniz. Daha sonra yavaş yavaş Adrasan'ın seralarını görmeye başlayacaksınız ve yine çayırlık alanda bir başka çoban kulübesini göreceğiniz bir yerde, Adrasan'a inen toprak bir yola bağlanacaksınız.

Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bu rota üzerinde hiç su bulunmuyor. Bol bol örümcek ağı yakalayacaksınız. İlk çayırlık alana gelene kadar bazı yerlerde işaretler belirsizleşiyor fakat işaretler çok sık olduğu için 1-2 dakika içerinde ikinci işarete rastlamazsanız yolunuzu kontrol etmenizde fayda var.