Karaöz - Gelidonya Feneri

Ulaşım
Karaöz'e ulaşmak için önce Mavikent'e gelmeniz gerekiyor. Antalya'ya bağlı Finike veya Kumluca'dan kalkan minibüslerle Mavikent'e ulaşabilirsiniz. Finike-Mavikent arası 22 km’dir. Kumluca-Mavikent arası 10 km’dir. Mavikent-Karaöz arasındaki 6 km’lik yolu yürüyerek de gidebilirsiniz, minibüsle de. Karaöz yazlık sitelerle kaplı bir yamaç kasabasıdır.

Rota
Bu parkurun ilk 7 km'si çam ormanı içinde bir toprak yoldan gidilerek tamamlanıyor. Bu yol üzerinde 3-4 tane çeşme var. Çok uzun bir rota olmadığı için dilerseniz sağdan koylara inen patikaları takip ederek denize girebilirsiniz. Melanippe (Korsan Koyu) de bu koyların en sonuncusudur. Buradan Gelidonya Feneri sapağına kadar yol hafifçe yükselerek devam ediyor. Zaten ‘Gelidonya Feneri 2 km’ tabelası sizi yönlendirecek. Bu sapaktan itibaren virajlı ve dik bir çıkış sizi bekliyor. Çıkışın sonunda Gelidonya Feneri sizi karşılayacak.

Fenerin önündeki çardak, 2004 Güneş tutulmasını izlemeye gelen Amerikalılar tarafından fenerin bekçisine yaptırılmış. Buraya akşam saatlerinde vardıysanız gün batımını seyretmek için ideal bir yer. Burada çadırınızla da geceyi geçirebilirsiniz. Saat 17.00-18.00 arasında fenerin bekçisi uğruyor.

Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bu rota üzerinde Karaöz'den sonra Adrasan'a kadar alışveriş yapılabilecek bir yer bulunmamaktadır. Gelidonya Feneri'nde su deposu var.