Karagöl Yaylası - Belpınar Köyü

Ulaşım
Bu rotayı Ayak İzleri grubu sayesinde yaptım. İstanbul'dan bizleri otobüslerle alıp Sakarya ilinin, Taraklı ilçesinin, Tuzla köyünde bulunan Karagöl Yaylasına kadar getirdiler. Bu yol yaklaşık 4-5 saat sürdü. Toplu bir organizasyon olduğundan molası, insanları toplaması vb bu kadar süre geçti. Tahminen özel araba ile 3-4 saat arası bir zamanda buraya ulaşabilirsiniz.

Rota
Rota, Tuzla Köyünün Karagöl Yaylasından Belpınar Köyüne yürüyüşten oluşuyor. Rota çok uzun olmadığı için, manzaranın tadını bol bol çıkararak yürüyüşünzü yavaş yavaş yapabilirsiniz. Yaklaşık 10km uzunluğundaki bu rotayı 3 saatte yürüyebilirsiniz. Başlangıçta 1150 metre civarındaki yükseklikten başlayıp 1200 metrelere kadar çıkıp, Belpınar köyüne geldiğinizde 725 metre yüksekliğe inmiş oluyorsunuz. Dolayısıyla rota çoğunlukla inişten oluşuyor.

Rota üzerinde 4-5 yerde su kaynağı bulunuyor. O yüzden yanınızda küçük bir pet şişe ile su götürmeniz yeterlidir. Yürüyüş sırasında su ihtiyacınızı bu kaynaklardan sağlayabilirsiniz. Rotanın bir kısmı köy yolundan geçerken bir kısmı da doğrudan tepelerden inişten oluşuyor.

Belpınar köyüne vardığınızda, köylülerden tereyağ, süt veya ceviz satın alabilirsiniz.