Kadıköy - Anadolu Feneri Bisiklet Turu

İstanbul Anadolu Yakası'nda günübirlik bir bisiklet turu için seçilebilecek uygun bir parkur. Rota 42 km ve pedal çevrilen süre 2 saat 20 dakika. Rotanın son 8 kilometresine kadar neredeyse her noktasında su ve yiyecek temin edebileceğiniz bir parkur olduğundan yanınıza gerekli teknik ekipman hariç (yaz ayları ise) güneş kremi ve yedek forma almanız yeterli.

Vardığınız noktada sizi karşılayacak olan köy meydanından biraz daha ileri gittiğinizde boğazın Karadeniz'le birleştiği manzarayı, Rumeli Feneri'ni, bu manzaraya karşı çay keyfi yapılacak yerleri ve hamsi tava yapan küçük bir kaç işletmeyi görebilirsiniz. 15-20 metre sonra da sizi Anadolu Feneri karşılayacak.

Buraya saat 16:00'ya kadar giriş yapıldığından tadını çıkartmak adına bu rotaya en geç saat 12'de çıkmak lazım. Önerim ise sabahın erken saatleri.

Kadıköy Rıhtım'dan başlayan parkur Harem üzerinden Üsküdar, Beylerbeyi olarak ilerliyor. Yollar asfalt ve dar; bazen iki şeritli. Sürekli sahil yolunu takip ederek Paşabahçe'ye kadar ilerliyorsunuz. Beykoz'dan sonra Akbaba Köyü sapağına dönüyorsunuz. Burdan sonra emniyet şeridi yok ve birkaç yerde ağaçların da etkisiyl yol iyice daralıyor. Pek araç trafiği yok ancak sanırım yolu iyi bildiğini düşünerek hız yapan kamyon ve otobüs sürücülerine dikkat edin.

Parkurun uzun süren dik ve yorucu rampaları pek yok. İlki Çubuklu'da ikincisi de Akbaba köyünden Anadolu Feneri sapağına dönen yol. Bu rampa başladığı ilk andan sonrasında gelen Poyraz Köy sapağına kadar devam ediyor. Ancak düzlüğe ulaştığınız noktada Avrupa yakasının yeşillikler içinden gözüken silüetini izlediğinizde kısa sürede yorgunluk atabilirsiniz.