Ada Pansiyon

Ulaşım

Antalya otogarından, Olympos kavşağına giden minibüsler bulunmaktadır. Olympos kavşağına vardığınızda sizi aşağıya indirecek olan minibüslere ulaşırsınız. Kamil Koç veya Metro Turizmin bu kavşaktan geçen Finike arabalarını da kullanabilirsiniz. Olympos'a sizi indiren minibüs şöförüne Ada Kamp'a gittiğinizi söylerseniz, o size geldiğinizde haber verecektir.

Genel Bilgiler

Yiyecek : Sabah ve Akşam yemek veriyorlar (kişi başı 15 TL). İçecekleriniz buradan satın almak zorundasınız. Dışarıdan içeceğe izin vermiyorlar.

Masa/Sandalye : Tahta çardak var, ancak 3 tane. Çok çadır olduğunda muhtemelen paylaşmak gerekir.

Su : Çeşme var bulaşık yıkanabilir. Duş ve sıcak su mevcut.

Elektrik : Çadır alanında aydınlatma var ama özel kullanım için elektrik hattı yok, telefon, laptop...v.s. şarj için yardımcı oluyorlar

Çadır Zemini : Toprak, düz zemin

Alternatif Konaklama : Pansiyon, Bungalov Evler

Tuvalet : Tuvalette sabun var ama tuvalet kağıdı yok.

Ateş Yakma : Özel bir alan mevcut değil

Ücret : Çadırda konaklama kişi başına 8 TL. Yemek servisli çadırda konaklama 17,50 TL

Telefon : 0 (242) 892 1227

GSM : 0 (537) 983 4544 - 0 (535) 5775955

Eposta : [email protected]

Web : http://www.adapension.com

Adres : Yazır Köyü Olympos Kumluca Antalya 

Mekan

Olympos'ta çadırda konaklayabileceğiniz şirin bir pansiyon Ada Camp. Dere kenarındaki bu kamp alanı, bir aile tarafından işletiliyor ve Olympos'taki diğer birçok işletmeye göre oldukça temiz sayılır. Ancak en fazla 10 çadır için uygun alan var. Daha kalabalık olduğunda yanyana konaklamak belki zor olabilir.  

Çadır kuracağınız zemin, düz ve toprak. Çadırların kurulduğu alanda 3 tane tahta çardak var ancak üzerlerinde minder yok. Matınızı sererek kullanmanız gerekecektir. Tuvaletler oldukça temiz ve sabun var. Güneş enerjisiyle ısınan sıcak su ve duş da mevcut.

Denize girmek için, Olympos Antik Kentinin içinde 15 dakika kadar yürümeniz gerekiyor. Yolun sonuna doğru dere kenarından geçeceğiniz alanlar serin ve çok keyifli.

Dilerseniz işletmenin hazırladığı sabah kahvaltısnı ve akşam yemeğini de alabiliyorsunuz. Sadece yemeği oradan yiyecekseniz, sabahtan bildirmeniz gerekiyor. Kişi başına 15 YTL ve akşam yemeği sebze ağırlıklı bir menüden oluşuyor.  Yemeğinizi kendiniz yapmak isterseniz yakınlarda alışveriş yapabileceğiniz marketler bulunuyor.  Bulaşık yıkamak için de ayrı bir lavaboları var. Ancak dışarıdan içecek getirmenize izin vermiyorlar. Yani çadırda konaklarken isterseniz yemeğinizi kendiniz yapabilirsiniz ancak içeceklerinizi buradan satın almalısınız.

Biz Ada Pansiyon'da 2008 Mayıs ayında kalmıştık. Mekanın sahibinin oğlu olan Mehmet Karataş, özellikle çadır alanıyla ilgili değişiklikler ve iyileştirmeler yapacağı konusunda bize mail ile bilgi verdi. Umarız siz burayı ziyaret ettiğinizde çok daha konforlu, temiz ve güvenilir  bir kamp alanıyla karşılaşırsınız ve Olympos,  Ada Pansiyon ile birlikte eski günlerdeki gibi güzel bir yer olarak aklınızda kalır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler
Son 5-10  yılda Olympos oldukça popüler bir mekan haline geldi. Daha önceki yıllardaki doğallığını pansiyonlardan uzak alanlarda hala koruyorsa da, konaklama alanlarındaki sıkışıklık, kalabalığın neden olduğu gürültü ve çevre kirliliği Temmuz, Ağustos aylarında yada resmi tatillere denk gelen yaz aylarında çok rahatsız edici boyutlara ulaşıyor. Herşeye rağmen ve özellikle de Olympos - Adrasan Likya Yolu rotası için mutlaka gidilmesi gereken bir yer ancak mutsuzluk yaşamamak için Mayıs yada Ekim aylarını tercih etmenizi öneririz.