Darıdere Mesire Yeri ve Kamp Alanı

Ulaşım

Darıdere Mesire Yeri ve Kamp Alanı, Balıkesir, Altınoluk, Narlı Köyünden 13 km içeridedir. İzmir-Çanakkale yolu üzerinde Çanakkale yönüne giderken Altınoluk çıkış tabelasından 200m önce (bir aquaparkın karşısı) sağa doğru Narlı Köyü girişi bulunmaktadır. Kamp alanı bu girişten 16 km sonra. Buraya döndükten 3 km sonra Narlı köyüne varıyorsunuz. Köy içerisinden itibaren geriye kalan 13 km boyunca her 1 km de bir Darıdere tabelasını göreceksiniz. 16 kmlik yol dağ yolu olduğundan yaklaşık 45 dakika sürüyor.

Darıdere'ye İstanbul'dan gelmek için Bandırma Feribotunu kullanabilirsiniz. Yaklaşık 2 saatte Bandırmaya geliyorsunuz. Buradan itibaren 3 saatte de Altınoluk'a ulaşabilirsiniz. Bandırma vapurundan indikten sonra Bursa/Balıkesir tabelalarını takip edin. Bursa yoluna girdikten bir müddet sonra Balıkesir sağa doğru ayrılacak. Balıkesir'e gelince yine Ayvalık tabelası sizi sağa doğru yönlendirecek.

Genel Bilgiler

Yiyecek : İşletmede bir restoran var.

Masa/Sandalye : Tahta masalar mevcut

Su : İçme suyu mevcut

Elektrik : Alanda aydınlatma mevcut, ortak kullanım alanlarında özel kullanım için elektrik var.

Çadır Zemini : Çimen 

Alternatif Konaklama : Karavan ve Otel

Tuvalet : Ortak kullanım tuvalet ve duş mevcut.

Ateş Yakma : Ormanda yangın çıkma ihtimali bulunuyor. Alan ateş yakmaya müsait değil.

Ücret : https://www.sushilakamp.com/konaklama linkinden en güncel fiyatlara bakılabilir

GPS : 39.656033, 26.701450

Telefon : https://www.sushilakamp.com/iletisim

Eposta : [email protected]

Web : https://www.sushilakamp.com

Adres : Altınoluk Narlı Köyü yolundan 13 km içeride. 

Mekan

Önce şunu yazalım, Google Haritalarda burayı bulmak için Darıdere Tabiat Parkı yazabilirsiniz. Son ziyaret ettiğimizde (Temmuz 2019), işletme 2 ay önce el değiştirmişti. Yeni sahipleri Sushila Sağlıklı Yaşam Merkezi. Şuradan iletişime geçebilirsiniz : https://www.sushilakamp.com

Mekana ulaşmak için geldiğiniz yol, bozuk toprak bir yol. Özellikle arabanızın altı alçak ise vurma ihtimali yüksek. Bizim ortalama hızımız 30-40 km/saat oldu. Belki de buraya ulaşımın zor olması, buranın hala bu kadar güzel olmasını sağlıyor. Buraya ulaştığınızda tüm bu yola değiyor.

Yeni işletme sahipleri burada yoga kampları düzenlemeyi planlıyorlar. Telefon ve internet olmadığı için de inziva için çok uygun bir yer olduğunu söyleyebiliriz.

Darıdere Kamp Alanı belirli mekanlara bölünmüş olarak hizmet veriyor. Bu mekanlar, restoran, otel, çadır ve karavan, çocuk bahçesi, meyve ve sebze bahçeleri, futbol, basketbol, voleybol sahası bölgeleri. Alan oldukça büyük bir alan.

Çadır ve Karavan alanı oldukça büyük. Bu bölgede ortak kullanım için, tuvaletler, duşlar, mutfak (buzolabı, set üstü ocak), çamaşırhanenin bulunduğu bir yapı mevcut. Buradaki tek kusur bu alanın çevresine dikilen ağaçların hala daha yeterince büyümemiş olması. Bu da çadırlarınızı gündüzleri güneş altında bırakıyor.

Çadır alanının 150 mt aşağısından dere geçiyor ve burada bir gölet oluşmuş durumda. Bu gölette yüzmek gerçekten çok güzel. Bütün gününüzü burada geçirebilirsiniz.

Restoran bahçesinde 350-400 yıllık olduğu söylenen bir çınar ağacı var. Bu çınar ağacı bütün bahçeyi kaplamış durumda. Akşamları bu çınarın altında yemek yemek ve içmek her türlü derde deva desek yalan olmaz. Hemen restoranın yanında bir çocuk bahçesi bulunuyor. Çocuk bahçesinin yanında da kendi ürünlerini yetiştirdikleri bahçeler mevcut.

Konaklama için alternatif olarak otel bulunuyor. Otel üçer kişilik 12 oda kapasiteli ve yerden ısıtmalı olarak hizmet vermektedir. Darıdere kış aylarında daha çok avcılara hizmet veriyor. Bu da ısıtmayı önemli hale getiriyor.

Kamp alanı aynı zamanda günübirlik piknik amaçlı da kullanılabiliyor. Günübirlikçiler için ayrılmış tahta masalar bulunuyor.

Dikkat edilmesi gerekenler
Akşamları sivrisinek oluyor, önlem almanızda fayda var. Cep telefonu çekmiyor. Darıdereye ulaşmadan 3km önce tepe noktası bulunuyor. Buraya gelene kadar telefon çekiyor. Buradan sonrasında çekmiyor.