Can Mocamp

Ulaşım

Can Mocamp, Kaş merkeze 15 dakika yürüme mesafesinde. “Yok ben yürümem” diyorsanız, Kaş otogardan Gökseki dolmuşlarına binerek 3 dakikada Can Mocamp’a ulaşabilirsiniz. Can Mocamp; Kaş Marina’nın hemen yanında bulunuyor.

Genel Bilgiler

Yiyecek : Kamp içerisinde restoran ve bar bulunuyor. Dilerseniz Kaş Marina içinde ve çevresindeki ya da Kaş’taki diğer restoranlara yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Masa/Sandalye : Kamp alanında çeşitli yerlerde masa ve ahşap sedirler, şezlonglar ve hamaklar bulunuyor.

Su : OWL Bistro Bar’dan ya da yürüme mesafesindeki marketlerden, alınabilir.

Elektrik : Tüm alanda aydınlatma, bar ve sedirlerde priz mevcut.

Çadır Zemini : Tümü zeytin gölgesi altında, toprak, ahşap ya da çim alan.

Alternatif Konaklama : Tarihi taş ev ve bungalov.

Tuvalet : Komple fayans ve iyi derecede temiz.

Ateş Yakma : Büyük, tek ateş havuzu.

Ücret : İki kişilik çadır 30 TL. Bungalovlar iki kişi kahvaltılı 90 TL, taş odalar iki kişi kahvaltılı 130 TL.

GPS : 36.20964, 29.623964

Telefon : 0 242 836 1541 - 0 537 545 6032

Eposta[email protected]

Web : http://www.canmocamp.com

Adres : Andifli Mah. Bucak Denizi mevki No: 24, Kaş/Antalya

Mekan

Can Mocamp 30 yıllık geçmişe sahip. Ünlü Fransız oyuncu Alain Delon başta olmak üzere dünyaca ünlü birçok isim burada konaklamış. 70’ler ve 80’lerin başında çok moda olan mocamp konsepti; bungalov mimarisiyle, tarihi taş eviyle, bahçe düzenlemesiyle, kireç badanalı taş setleriyle, mini açık hava sinemasıyla zaman durmuşçasına korunmuş. 2011’de Kaş Marina ve yol inşaatı sırasında yıkılan Mocamp, özüne uygun olarak aynı konsept ile yeniden inşa edilmiş. Can Mocamp Kaş Marina’nın hemen yamacında yer alıyor ve dolayısıyla kampın her alanında deniz manzarası, Çukurbağ Yarımadası manzarası mevcut.

Mocamp’tan 2 dakika yürüme mesafesinde denize girmek için çakıl kaplı bir alan mevcut.

Çok sayıda asırlık zeytin ve keçiboynuzu ağaçlarıyla kaplı olan Mocamp’ta çadır alanları ve bungalowlar gölgeler içinde yer alıyor. Çok çeşitli çiçeklerle süslenmiş olan setler sürekli fıskiyelerle sulanıyor ve bu görüntü Mocamp’a bir vaha havası kazandırıyor.

Kamp içinde yer alan OWL Bistro Bar ve restoranda ege mutfağının seçkin lezzetleri sunuluyor. Ayrıca çeşitli ızgara vb yemekler de bulmak mümkün. Barda haftanın yedi günü ilginç etkinlikler görmek mümkün. Geceleri Latin ve jazz gündüzleri ise relax müzikler yoğun olarak çalınıyor. Ayrıca akustik canlı müzik performansları da var. Mojito ve cuba libre ise en popüler içkileri.

Kampın en ilginç özelliklerinden biri de içinde küçük bir açık hava sineması bulunması. Mocamp misafirleri şezlonglara uzanarak klasik festival filmlerini ücretsiz olarak izliyorlar.

Mocamp’ta 2 farklı merkezde ortak duş ve tuvaletler var. Ayrıca ortak kullanıma açık bir çamaşır makinesi de bulunuyor.

Mocamp’ta dalış eğitimi, yamaç paraşütü, tekne turları vb. etkinlikler de organize ediliyor. Ünlü Mavi Bar’a, Limana 15-20 dakikada yürüyerek, 3 dakikada minibüsle ulaşılabiliyor.

Ayrıca aşağıda Can mocamp'ta kalırken gidip görebileceğiniz yerler bulunuyor.

Kaputaş

Kaputaş, Türkiye’nin en güzel plajlarından biri. Bahar aylarında kanyonun içinde güzel bir şale de var. Can Mocamp’ın önünden geçen minibüslerle 20 dakikada ulaşmak mümkün.

Patara

Patara, Türkiye’nin ve dahi Akdeniz’in en uzun kumsalı. Aynı zamanda Lykialilardan kalma bir antik şehri gezmek mümkün. Patara’ya Can Mocamp’tan minibüsle 40 dakikada ulaşmak mümkün.

Demre

Demre, Likya'nın bölgede kurduğu antik yerleşimler arasında önemli bir yere sahip.Noel Baba’nın kilisesi burada bulunuyor. Can Mocamp’tan minibüsle 45 dakikada ulaşılabilir.

Kekova

Kekova adasındaki Dolkisthe batık kentine sadece tekneyle ulaşım mümkün. Kaş’taki tekne turlarıyla ya da minibüsle 45 dakikada Üçağız’a gidilerek oradaki tekne turlarıyla ulaşılabilir.

Meis

Kaş’tan sadece 1300 metre uzaklıkta güzel bir Yunan adası. Onlar Castelrosso diyorlar adalarına. Adaya Kaş’tan tekneyle ulaşım mümkün, ancak sadece Schengen vizesi olanlara.

Gömbe

Deniz kenarı çok sıcak geldiyse, küçük bir yayla turu yapmak mümkün. Gömbe yaylasına Kaş’tan kalkan minibüslerle 1 saat gibi kısa bir zamanda ulaşabilirsiniz.

Kalkan

Bugün küçük bir İngiliz kasabası görünümünde olan Kalkan’a Can Mocamp’ın önünden geçen minibüslerle 20 dakikada ulaşmak mümkün.

Saklıkent

Muhteşem doğasıyla ziyaretçilerini büyüleyen Saklıkent’e Kaş’tan günübirlik tur seçenekleriyle ya da otogardan minibüslerle ulaşım mümkün.

Büyük Çakıl Plajı

Büyük Çakıl, adından da anlaşılacağı üzere, Kaş’ın en büyük denize girme alanı. Kaş merkezinden yürüyerek 40 dakika, minibüsle 10 dakikada ulaşmak mümkün.

Hidayet Koyu

Çukurbağ Yarımadası’nın en güzel koyu desek abartmış olmayız. Can Mocamp’tan yaklaşık 25 dakikalık yürüyüş mesafesinde ancak minibüsle ulaşım da mümkün.

İnceboğaz Plajı

Kaş merkeze en yakın halk plajı. Liman’dan 15 dakikalık bir yürüyüşle; Can Mocamp’tan da yine yaklaşık 15 dakikalık yürüyüşle ya da minibüsle ulaşım mümkün.

Küçük Çakıl Plajı

Adına yakışır oranda küçük bir plaj. Çevresinde çok sayıda işletme bulunuyor ve yaz aylarında epey hareketli. Yürüyerek Can Mocamp’tan 20 dakikada ulaşmak mümkün.