Camping Fusina Tourist Village

Ulaşım

Venedik Mestre tren istasyonunun tam önündeki otobüs durağından saatte bir kalkan 11 numaralı otobüsün son durağı Fusina Camping. Yolculuk 15 dakika sürüyor. Eğer Venedik merkezinde Piazzale Roma'da ya da Santa Lucia tren istasyonundaysanız, buradan isterseniz trenle isterseniz de 15 dk sıklıkla kalkan 2 numaralı otobüsle Mestre'ye ulaşabilirsiniz.

Genel Bilgiler

Yiyecek : Kamp alanının içinde bir market, bir bar ve bir restoran bulunuyor. Yakında alışveriş yapabileceğiniz bir yer yok.

Masa/Sandalye : Yok

Su : 24 saat sıcak su, bulaşık ve çamaşır yıkamak için ayrı yerler mevcut

Elektrik : Var, konaklama ücretine dahil

Çadır Zemini : Çim kaplı toprak zemin

Alternatif Konaklama : Karavan, Bungalov

Tuvalet : Kadın / Erkek ayrı tuvaletler var

Ücret : İki Kişilik çadır konaklama 24.5 Euro – 26.5 EUR (Tarihlere Göre Değişiyor), İki kişilik bungalov 30 EUR  

Telefon : 00 39 041 5470055

Eposta : [email protected]

Web : http://www.campingfusina.com

Adres : Camping Fusina, Via Moranzani 93, Malcontenta, Venice, Italy 

Mekan

Deniz kenarında bir yat limanının hemen yanında kurulu bu kamp alanında, çadırda, karavanda ya da bungalovlarda kalabilirsiniz. Çadırda konaklama ücreti ile iki kişilik bungalovlarda konaklama ücreti arasında sadece 5 EUR fark var. Bu yüzden biz bungalovda kalmayı tercih ettik. Odanın içerisinde iki adet tek kişilik yatak, giysi dolabı, çarşaf, battaniye, ısıtıcı bulunuyor, gecelik ücreti 30 EUR.

24 saat sıcak su bulunan alanda tuvaletlerle duşlar dışarıda ve ortak. Ayrıca duşlardan ücretsiz faydalanabilirsiniz. Tuvaletlerin hemen yanında çamaşır yıkamak için makinelerin bulunduğu bir oda mevcut.

Tam karşısında Venedik’in bulunduğu bu sahilin yakınına genelde çadır ve karavanlar yerleşmişler. Tabi ki Venedik çok uzakta olduğu için fazla anlaşılmıyor. Deniz temiz değil, girilebildiğini sanmıyoruz. Çünkü hem yakınlarda sanayi kuruluşları ve liman var hem de burası nehrin denize döküldüğü yer. Yani deniz sadece seyirlik.

Tüm çadır ve karavan alanlarında elektrik kullanımı konaklama ücretine dahil.

Kampın içinde bir mini market, restoran, bar & disco, bira ve kahvaltı barı bulunuyor. Market sürekli açık olmadığı için ve yakında bir yerleşim de bulunmadığından ihtiyaçlarınızı Metsre'den almanızda fayda var.

Otobüs ve tekne biletlerini kampın resepsiyonundan satın alabilirsiniz. Ayrıca bisiklet kiralama servisleri de var.

Jimnastik salonu, internet point & wifi, telefon kulübeleri ve ATM makinesi de bulunuyor. 48 saat önceden rezervasyon yaptırarak, Mestre'ye ve havaalanlarına Shuttle Bus servisinden de faydalanabilirsiniz.

Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bu kamp alanına ulaşım sadece 11 numaralı otobüsle ya da Venedik Zattere iskelesinden motorla sağlanıyor. Deniz yoluyla Venedik'e ulaşım kişi başı 6 EUR, oysa otobüsle sadece 1.10 Euro. Resmi tatil günlerinde otobüs seferlerini iptal edebiliyorlar, bu yüzden Venedik'e motorla Mestre'ye ise taksiyle gitmek zorundasınız. Mestre'ye taksi 30-35 EUR tutuyor. 1 Mayıs'ta kamp alanından ayrılmak zorundaydık bu nedenle otobüs olmadığı için taksi tutmak zorunda kaldık