Bolu Aladağ Kamp Eğitim Merkezi (Aladağ Gençlik İzcilik ve Spor Kampüsü)

Ulaşım

Bolu Aladağ Kamp Eğitim Merkezi, Bolu Batı gişelerinden yaklaşık 33 km mesafede. Kampalanına ulaşmak için önce Gölcük'e ulaşmanız gerekiyor. Bolu'nun içerisine girdiğinizde tabelalar sizi Gölcük'e götürüyor. İstanbuldan gelirken TEM otoyolunda Bolu Batı çıkışından çıkıyorsunuz. Çıkar çıkmaz direk karşı araya giriyorsunuz. Burada Şehir Merkezi tabelası, aynı zamanda Paşaköy, Sandallar, Kasaplar tabelaları var. Yaklaşık 3 km sonra şehir merkezine vardığınızda sağa doğru Gölcük tabelası karşınıza çıkıyor. Bundan sonra Kıbrıscık, Gölcük tabelalarını takip edin. Bu tabelaları takip ederken bir köşede Rizeliler Taş Fırın Ekmeği Marketini ve Bolu Termal Otel Tabelasını göreceksiniz. Burada sağa dönerek ana yola girmelisiniz. Bu köşede ne tarafa gitmeniz gerektiğine dair tabela bulunmuyor. Buradan sonra Gölcük tabelaları sizi Gölcük'e kadar görütüyor. Gölcük'e geldiğinizde içeri girmeden Kıbrıscık'a doğru devam edin. Yaklaşık 15 km sonra, sola doğru İzcilik ce Spor Kampüsü tabelasını göreceksiniz. Sola döndükten sonra yine tabelalar sizi kamp alanına kadar götürecek. Bu sapaktan kamp alanı 4 km.

Genel Bilgiler 

Yiyecek : Restoran bulunuyor. Sabah, öğlen, akşam yemek veriliyor

Masa/Sandalye : Tahta banklar mevcut

Su : İçme suyu mevcut

Elektrik : Alanda aydınlatma mevcut, özel kullanım için elektrik yok.

Çadır Zemini : Toprak

Alternatif Konaklama : Bungalov (20 TL) ve Otel (Tam pansiyon 80 TL)

Tuvalet : Tuvaletler gayet temiz

Ücret : Çadır başı 10 TL

GPS : 40.604183, 31.673583

Telefon : 0(374) 2381125 - 2381012

Web : http://www.bolu-gsim.gov.tr/aladag.html 

Mekan

Burası aslında Milli Takımlar için hazırlanmış bir kamp. Kampta konaklama için Otel ve Bungalovlarda bulunuyor. Doğal olarak öncelik Milli Takımlar'da. Eğitim Merkezi 2 alandan oluşuyor. Otel ve bahçesinin bulunduğu alan ile Bungalovların bulunduğu alan.

Otel binasının içinde restoran ve kafe bulunuyor. Kışın soğuk havalarda bu kafede, şömine karşısına geçerek keyif yapabilirsiniz. Üstelik kafede oturmak için koltuk kullanılıyor. Kitabınızı okumak için daha iyi bir yer düşünülmez herhalde. Günde 3 öğün yemek çıkarılıyor ve bunların saatleri var. Yemekler gerçekten harika ve verdiğiniz parayı hakediyor. Buradan yemek istemiyorsanız gelmeden önce malzemeleriniz getirmelisiniz. Burada yemek malzemesi satın alabileceğiniz bir yer yok. İçme suyunu alandaki bir çeşmeden karşılayalirsiniz. Otelin arka tarafında bir basketbol sahası ve oyun alanı bulunuyor. Bungalov evler kışın kalmaya müsait değil. İçlerinde ısıtma sistemi yok.

Bungalov evlerin tam karşısında büyük bir göl var. Bu göln çevresi araba yolu ile 11 km. Gölün hemen kenarından yürürseniz, yol 6 km tutuyor. Yaklaşık 1,5 satte çevresini gezebilirsiniz. Gölün hemen çevresinde yürürken zaman zaman bataklıklarla karşılaşabilirsiniz. Böyle durumlarda gölden uzaklaşarak uygun bir geçiş bulabilirsiniz.

Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kamp Merkezi 1333 mete yükseklikte bulunuyor. Bu yüzden şehir merkezine göre daha serin olacaktır. Gelirken buna göre giysi alamayı unutmayın. Burada Avea hatlar çekmiyor. Diğer operatörlerde sorun yok. Kampı 2 adet Sivas Kangal köpek koruyor. Köpekler insanlara alışkın. Ama yine de çok korkutucular.