Karaaslan Kamping Tesisleri

Ulaşım

İstanbul'dan geliş yönünde TEM otoyolunun İzmit Batı çıkışından ayrılıp İzmit içine girdikten sonra Yalova Bursa yoluna dönmeniz gerekiyor. Bu yol üzerindeYuvacık tabelasını göreceksiniz.  Yuvacık'a ulaştığınızda da Karaaslan Kamping ve diğer Alabalık Tesislerinin tabelaları sizi Yuvacık Barajının sağ kenarına ulaştıracaktır.  Bu yolun sonuna doğru sağda Mahir Karaaslan Alabalık Tesisini göreceksniz. Burayı geçtikten sonra bir rampa başlıyor. Sol tarafta Tepecik ve diğer köylerin tabelalarını göreceksiniz. Karasalan Kamping için sağdan devam etmeniz gerekiyor.  Rampanın çıkışında yer alan ikinci tesis.

Genel Bilgiler

Yiyecek : Tesisteki Restaurant'ta kahvaltı, alabalık, köfte, tavuk, salata, mantar ve soğuk içecekler satılıyor. Ücretsiz Kahve, çay sıcak içecekler içebileceğiniz bir kafesi var.

Masa/Sandalye : Banklı tahta masa

Su : Çeşmeler var, su içilebiliyor, bulaşık yada çamaşır yıkamak için özel alan yok, duş yok.

Elektrik : Alanda aydınlatma mevcut, kişisel kullanım için yok

Çadır Zemini : Toprak

Alternatif Konaklama : Bungalov

Tuvalet : Tuvalet kağıdı ve sıvı sabun var, çok temiz sayılmaz

Ateş Yakma : Mangal için özel ocaklar var

Ücret : Konaklama çadır başına 10 TL, bungalov 125 TL

GPS : 40.639333, 29.937700

Telefon : 0 (262) 345 0101

GSM : 0 (533) 687 7634

Eposta : [email protected]

Web : http://www.karaaslankamping.com/

Mekan

Karaaslan Kamping, bu bölgedeki yürüyüş rotalarının birçoğunun başlangıç noktası olarak biliniyor. Mekan, çoğunlukla bungalovlarda konaklayan yada dere kenarında yemek yemek için gelen müşterilerle dolu. Piknik yapmak isteyenlere masa kiralanıyor.  Piknik alanı içerisinde çadır kurulmasına izin veriyorlar. Mangal için özel ocaklar var. Ancak çadır için ayrılmış özel bir alan yok, hatta sezonda  piknkçilerin yoğunluğu yüzünden, Pazar günü sabah erkenden çadırınızı toplamanızı istiyorlar.

Bungalovlarda yada çadırda kalanlara 5-6 masası bulunan bir kafede yaz kış sıcak içecekler ücretsiz ikram ediliyor. Restaurant'da alabalık, köfte, tavuk yiyebilir, soğuk içecekler satın alablirsiniz. Unutmadan söyleyelim kamp alanında kablosuz internet hattı ve masaj yapan koltuk da bulunuyor. Masaj yapan koltuk özellikle uzun rota yürüyüşlerinden sonra gayet iyi geliyor.

Tuvaletlerde tuvalet kağıdı ve sıvı sabun bulabilirsiniz ancak kalabalık zamanlarda pek temiz değil. Piknik alanı içerisinde bir çeşme var. Su içilebiliyor, bu çeşmede bulaşık da yıkayabilirsinz. Çamaşır için bir yer, sıcak su, duş mevcut değil.